Reisnieuws

WIN: The Gypsy Queens & Kings

Gepubliceerd: 16 mrt 2010
0

Gek op zigeunermuziek of zin om deze muzieksoort beter te leren kennen? Op zondag 11 april zijn The Gypsy Queens & Kings te zien in de Melkweg in Amsterdam.

The Gipsy Queens & Kings zijn al sinds 2007 wereldberoemd. Het muzikale gezelschap bestaat uit muzikanten uit Macedonië, Bulgarije, Roemenië en Frankrijk. Speciaal voor deze show is de brass band Mahala Rai Banda aanwezig met nieuw materiaal. Om ervoor te zorgen dat niemand met beiden voeten op de grond kan blijven zijn er Roemeense danseressen aanwezig.

Zomerhit

De instrumenten die te horen zijn op deze avond zijn onder andere viool, accordeon, koperblazers, elektrische bas en drums. De groep Mahala Rai Banda had eerder een zomerhit met het nummer Mahalgeasca. Hieronder te zien en te horen op de video.

Zigeunerkoninging

Zangeres Esma Redzepova uit Macedonië is in 1976 in India tot zigeunerkoningin vernoemd. Er is nog altijd niemand die haar kan evenaren met haar schitterende levensliederen.Wil jij deze muzikale avond beleven? Columbus geeft 2 x 2 kaarten weg.
Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Habib Koité in Melkweg

Wie ooit naar Afrika is geweest, weet dat het continent een talent heeft om onder je huid te kruipen en niet meer los te laten. Geuren, kleuren of muzikale klanken kunnen je zo terug in je reis zetten. Wie zichzelf daar graag op wil trakteren, moe...

1
Reisnieuws
Spaanse sferen in de Melkweg

De Spanjaard Pau Donés is met zijn band Jarabe De Palo enorm bekend in eigen land en heeft wereldwijd miljoenen platen verkocht. In Nederland is de band nog relatief onbekend, maar daar wordt nu verandering in gebracht. De band treedt 1 juni op i...

0
Reisnieuws
Losgaan op wereldmuziek

Bezoek aankomende week het Amsterdam Roots Festival! De elfde editie van het wereldmuziekfestival laat vanaf zaterdag de hoofdstad weer trillen op zijn grondvesten met een cocktail van internationale muziek- en dansstijlen.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.