Reisnieuws

Kakkerlak als reisgenoot

Gepubliceerd: 16 mrt 2010
0

In een vliegtuig dat klaar stond voor een vlucht van Miami naar Washington is deze maand een vijftigtal kakkerlakken gevonden. De beesten hadden zich massaal verzameld in de eerste klas. De vondst van het ongedierte zorgde voor een vertraging van 90 minuten.

Het is niet de eerste keer dat een vliegtuig ongewenste passagiers ontdekt. Er worden geregeld onverwachte dieren in een vliegtuig aangetroffen en dit zorgt bijna altijd voor vertragingen. Zo werd er in een vlucht van de maatschappij Egypt Air een krokodil gevonden. Pas toen het vliegtuig zich op enkele kilometers hoogte bevond werd het dier ontdekt.

Agressieve hond

In Melbourne, Australië zorgde een agressieve hond er vorig jaar voor dat een vliegtuig vertraging opliep. De hond zat in de bagageruimte, maar was zo gestrest dat hij uit zijn kooi ontsnapte en elektriciteitskabels doorgebeten had.

De vliegtuigen in Melbourne lijken geliefd bij dieren. Vorig jaar werden hier aan boord van een toestel namelijk vier slangen van het soort python gevonden.

Stinkdier

Op het vliegveld van Miami was een stinkdier de oorzaak van een vertraagde vlucht. Het vliegtuig stond klaar voor vertrek naar Bogota in Colombia maar het toestel moest ontruimd worden vanwege de stank die het dier verspreidde. De geur was zo hardnekkig dat het van de bagageruimte naar het passagiersgedeelte doordrong en het vliegtuig grondig gereinigd moest worden.

Cheeta

In 2008 werd er aan boord van een vliegtuig in Atlanta een cheeta gevonden. Het dier was ontsnapt uit een kooi in het bagageruim.

Aap als passagier

Het vinden van een dier in het vliegtuig is niet altijd een verrassing. Op een vlucht van Birmingham naar Frankfurt nam een vrouw een bonobo-aapje mee in het passagiersgedeelte. Het beestje was in bezit van een paspoort en vliegticket dus dit leverde geen onvoorziene situaties op. Een vlucht van Ottawa naar Londen werd zelfs geannuleerd omdat er een rat aan bord was.

Pet Airways

Mensen die de bagageruimte voor hun dier niet goed genoeg vinden of bang zijn dat het beest voor overlast voor de rest van de passagiers zorgt, kunnen hun huisdier voortaan met Pet Airways vervoeren. Het personeel van deze vliegtuigmaatschappij weet zich ongetwijfeld raad met een gestreste hond of verdwaald stinkdier.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Pinguïns in het vliegtuig

Ruim 370 pinguïns van de Magellan soort zijn op de stranden in het noordoosten van Brazilië aangespoeld. Niemand weet hoe ze daar terecht zijn gekomen.

0
Reisnieuws
Door: Redactie
Vreemde mededelingen in vliegtuig

Wat doen piloten als ze zich vervelen? Wees blij dat ze in het echte leven iets meer te doen hebben dan de piloten in dit filmpje. Ook eens een vreemde mededeling gehoord in het vliegtuig? Laat het ons weten en reageer nu!

0
Reisnieuws
'Bom' in vliegtuig gesmokkeld

Duizenden mensen worden dagelijks op Schiphol gecontroleerd. Toch wist undercover journalist Alberto Stegeman, vermomd als platformmedewerker en bewapend met een toegangspas van een collega, een nepbom in de laadruimte van een vliegtuig te plaat...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.