Reisnieuws

Top Secret: Kosmonauttraining

Gepubliceerd: 12 mrt 2010 0
Als cruisepassagier heb je ook wel eens behoefte aan een beetje spanning. Al die stadjes in het Middellandse Zeegebied gaan op den duur vervelen. Crystal Cruises biedt uitkomst: tijdens hun cruises op de Baltische Zee kun je een kosmonauttraining volgen in wat ooit een uiterst geheim Russisch spacecenter was.
In het spacecenter, genaamd Star City, worden verschillende programma's aangeboden. De spannendste en duurste optie is de Final Challenge. Hierbij installeer je als een ware kosmonaut een ruimte-antenne op een replica van het internationale ruimtestation. Voor het effect draag je een authentiek ruimtepak en bevind je je in een bak met 5000 m2 water.

Gewichtloos

Voor wie dit een beetje too much is, zijn er nog drie andere opties: de Centrifuge G-Force Experience, waarbij je de G-krachten van een lancering voelt; de Zero Gravity Weithlessness Adventure, voor wie altijd al eens gewichtloos heeft willen zijn en Russia's Quest Beyond the Earth, een kijkje achter de schermen bij de Russische kosmonauttraining vanaf de jaren '50.

Inclusief citytour

Deze dagtripjes zijn vanzelfsprekend niet bij de prijs van de cruise inbegrepen. Sterker nog: ze zijn soms duurder dan de cruise zelf. Zo ben je voor de Final Challenge een ruime 24.000 euro kwijt. Daar heb je dan wel het vervoer van Sint Petersburg naar Moskou bij, een hotelovernachting en een rondleiding door de hoofdstad, inclusief het Kremlin en het Rode Plein.


Ook kosmonaut-ambities en genoeg geld? Boek je cruise dan nu op de website van Crystal Cruises.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...