Reisnieuws

Zanzibar heeft weer stroom

Gepubliceerd: 10 mrt 2010 1
Berichtten we afgelopen weekend nog dat Zanzibar al maanden zonder stroom zit, is maandagavond eindelijk het probleem verholpen en baadt het eiland weer in licht.
De stroomstoring op de eilandenstaat ontstond in december doordat de onderzeese kabel die het eiland van stroom moet voorzien, door achterstallig onderhoud stuk ging. Op Zanzibar werden de afgelopen maanden generatoren gebruikt om de stroom voor een deel te vervangen. Noorwegen, Zweden en Engeland stuurden technici om het land te helpen bij het oplossen van de storing, maar ook zij leken het probleem niet meteen te kunnen verhelpen.

Tijdelijk

Hoelang de electriciteitstoevoer het houdt, is echter nog maar de vraag. De huidige oplossing is slechts een tijdelijke, want uiteindelijk zal er nog een hele nieuwe kabel gelegd moeten worden met een groter vermogen.


Foto gemaakt door Doodje.reisreporter.nl


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Zanzibar heeft weer stroom"

  • profile image comment

    Op 10 maart was er in delen van Stonetown/ Zanzibar town inderdaad weer electriciteit maar de andere delen van het eiland die we in de dagen erna hebben bezocht werkte nog steeds met generatoren. Voorlopig dus nog gewoon de zaklamp bij je hebben voor de zekerheid!

    Door bolletjeom • geplaatst op 2010-03-19 18:22:42

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

4x Europese winterportgebieden weg van de massa

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog echt voor jezelf.

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog...