Reisnieuws

Zanzibar heeft weer stroom

Gepubliceerd: 10 mrt 2010 1
Berichtten we afgelopen weekend nog dat Zanzibar al maanden zonder stroom zit, is maandagavond eindelijk het probleem verholpen en baadt het eiland weer in licht.
De stroomstoring op de eilandenstaat ontstond in december doordat de onderzeese kabel die het eiland van stroom moet voorzien, door achterstallig onderhoud stuk ging. Op Zanzibar werden de afgelopen maanden generatoren gebruikt om de stroom voor een deel te vervangen. Noorwegen, Zweden en Engeland stuurden technici om het land te helpen bij het oplossen van de storing, maar ook zij leken het probleem niet meteen te kunnen verhelpen.

Tijdelijk

Hoelang de electriciteitstoevoer het houdt, is echter nog maar de vraag. De huidige oplossing is slechts een tijdelijke, want uiteindelijk zal er nog een hele nieuwe kabel gelegd moeten worden met een groter vermogen.


Foto gemaakt door Doodje.reisreporter.nl


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Zanzibar heeft weer stroom"

  • profile image comment

    Op 10 maart was er in delen van Stonetown/ Zanzibar town inderdaad weer electriciteit maar de andere delen van het eiland die we in de dagen erna hebben bezocht werkte nog steeds met generatoren. Voorlopig dus nog gewoon de zaklamp bij je hebben voor de zekerheid!

    Door bolletjeom • geplaatst op 2010-03-19 18:22:42

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Ontmoet Jan Franke onze man in het Midden-Oosten

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journalist en producent het échte verhaal over de Arabische wereld te vertellen. 

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journal...

Maximaal genieten van mini Amsterdam

Over buiten de gebaande paden gesproken. Fotograaf Jasper Léonard laat je Amsterdam vanuit een hele andere invalshoek zien. Letterlijk, want hij wringt zich in allerlei bochten om Amsterdam tot Madurodamachtige dimensies te reduceren. Kijk je mee?

Over buiten de gebaande paden gesproken. Fotograaf Jasper Léonard laat je Amsterdam vanuit een hele andere invalshoek zien. Letterlijk, want hij wring...