Reisnieuws

Strikte controle taxfree shops

Gepubliceerd: 09 mrt 2010
0

Naar aanleiding van de uitzending van Alberto Stegeman zondagavond waarbij de veiligheid van Schiphol aan de kaak werd gesteld, gaat de luchthaven de tax free verkoop aan banden leggen.

Er komen strengere controles op aangekochte vloeistoffen in de winkels waar tax free kan worden geshopt. Kleinere winkels stoppen met de verkoop van vloeistoffen. In een verklaring van Schiphol en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) wordt gemeld dat de beveiliging en toezicht in winkels wordt verhoogd. Ook komt er in de winkels extra beveiligingspersoneel.

Undercover in Nederland

In de uitzending van Stegeman op zondag werd getoond hoe iemand op de luchthaven belastingvrij drank kan kopen en de fles vervolgens op een locatie buiten de luchthaven kan vullen met een andere (bijvoorbeeld explosieve) vloeistof. In het belastingvrije winkelgedeelte liet Stegeman de fles opnieuw afrekenen, zodat deze wederom geseald werd volgens de voorwaarden. Met de fles vloog hij naar Engeland en zelfs naar Washington. De nepfles kwam door de controles op Heathrow in Londen, omdat deze voorzien was van een verzegelde verpakking en aankoopbon van Schiphol.

Veiligheid

Erik Akerboom van de NCTb en Schiphol onderstrepen dat zelfs ondanks de recent genomen maatregelen de veiligheid nooit 100% gegarandeerd kan worden. Volgens hen is luchtvaart echter wel één van de meest beveiligde vormen van vervoer.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Strengere controle op Schiphol

Op de meeste plekken in Schiphol zijn intensieve cameracontroles aangelegd om per dag live te volgen en alle gebeurtenissen vast te leggen. De afgelopen drie jaar werd er in het geheim aan gewerkt.

0
Reisnieuws
Eind vloeistofregels handbagage

Deze zomer presenteert de Europese Commissie een stappenplan ter afschaffing van de vloeistoflimieten in de handbagage van luchtvaartpassagiers. Het besluit volgt op klachten van passagiers, het Europees Parlement en luchtvaartmaatschappijen.

0
Reisnieuws
Security Scan Schiphol

Vanaf nu wordt de Security Scan ingezet op Amsterdam Schiphol Airport bij de security en douanecontrole van passagiers. In een oogopslag kan dan gezien worden of de reiziger verboden voorwerpen draagt. Dit gebeurt door een straling die wel door de...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.