Reisnieuws

Vluchtsimulator open voor publiek

Gepubliceerd: 09 mrt 2010
0

Onderweg naar je vakantiebestemming een kijkje in de cockpit nemen kan helaas niet meer. Maar voor degenen die nog altijd nieuwsgierig zijn naar wat zich daar afspeelt, is er nu een simulator op Schiphol. Je kunt hier een vlucht maken waarin je je eigen piloot bent.

De simulator is levensecht en wordt ook gebruikt door piloten in opleiding. Wanneer zij hier genoeg trainingsuren in doorgebracht hebben, mogen ze direct als echte piloot aan de slag, zonder proefvluchten te hoeven maken in een echt vliegtuig. Er kunnen in de vlucht allerlei situaties nagebootst worden zoals turbulentie en een spannende landing.

Hulppiloot

Om een vlucht te maken in de simulator hoef je geen vliegervaring te hebben. Je wordt namelijk begeleid door een ervaren piloot. Als je bang bent en in een handje wilt knijpen ben je niet beperkt tot alleen de hulppiloot; je mag namelijk twee personen mee aan boord nemen als je deze spannende reis gaat maken.

Bestemming

Gedurende de vlucht ben jij zelf degene die bepaalt waar je heen vliegt en wat je allemaal tegen wilt komen onderweg. Binnen vier uur kun je dus terecht komen in bliksem of een mooie zonsondergang en uiteindelijk landen op jouw favoriete bestemming.

Vliegangst

Omdat de vlucht in deze simulator zo echt lijkt, is het ook een goede manier om mensen met een vliegangst te helpen. Als je weet wat er allemaal gebeurt in de cockpit en wat een vliegtuig allemaal kan doorstaan, kan vliegen een stuk minder eng worden.

Modellen

Je kunt voor jouw vlucht een keuze maken uit de volgende modellen: Airbus A320, Boeing 737-300, Boeing 737-NG, Boeing 767-300ER of een Dornier 328 jet. Goedkoop is het grapje niet: voor een uur vliegen betaal je € 549. En dan ben je nog altijd niet verder gekomen dan Schiphol.


Wil je zelf een keer een vlucht maken? Meer informatie vind je op de website van Flyanairliner.com.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Levenslang gratis vliegen

Het zal je maar overkomen als zwangere vrouw: bevallen van je spruit in een vliegtuig. Maar voor een vrouw op een vlucht van Air Asia liep het heel voordelig af. Zowel moeder als vliegtuigbaby mogen van de luchtvaartmaatschappij levenslang gratis ...

0
Reisnieuws
Lachend de lucht in met Ruud

Ruud de Wild, de befaamde dj van Q-music, gaat luisteraars van hun vliegangst af helpen in zijn radioprogramma.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.