Reisnieuws

VIDEO: Hermes jacht totale luxe

Gepubliceerd: 07 mrt 2010
0

Als je denkt dat de over-the-top jachten die op het moment rondvaren de ultieme luxe zijn, dan zit je ernaast. Het kan namelijk altijd nog een stapje luxer. Jachtbouwer Wally en modehuis Hermes hebben samen een jacht in de vorm van een drijvend eiland ontworpen.

Op de bovenste verdieping komt de mastersuite van 200 vierkante meter met een 25 meter breed privéterras. Beneden zijn de gastenvertrekken en een 25 meter lang zwembad met een 36 meter breed strand. Er is ruimte voor twaalf gasten en twintig crewleden.

Milieubewust

Maar luxe staat anno 2010 nooit alleen; Wally Hermes Yachts (WHY) denkt ook aan het milieu. Zo kan het schip/eiland maximaal 25 kilometer per uur varen. Volgens WHY bespaart hun ontwerp 200 ton diesel per jaar in vergelijking met een standaard jacht van dezelfde grootte. Aan boord is een verwerkingssysteem voor zowel organisch als niet-organisch afval.

Nieuwe weg

Artistiek directeur van Hermes Pierre-Alexis Dumas: ‘We willen een nieuwe weg inslaan, een andere, beschouwende, levensstijl aanbieden, die respect voor het milieu heeft; langzaam bewegend over het water en zo het plezier van zeilen en absoluut comfort combineren.’

116 miljoen

Het – nog naamloze – varende eiland is het eerste jacht dat Hermes ontwerpt. Volgens de bouwers kan hun ontwerp vier keer de Atlantische Oceaan oversteken zonder grootschalig onderhoud. Het jacht zal een slordige 116 miljoen euro gaan kosten.

Bekijk de video

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Start luxe trein Brazilië

Op 23 april introduceert een team van internationale investeerders en treinliefhebbers de Great Brazil Express, een luxe trein die Brazilië doorkruist. Het is de eerste in zijn soort in Midden- en Zuid-Amerika en de belangstelling is nu al groot.

0
Reisnieuws
Grootste privéjet ter wereld

De Airbus A380 breekt weer alle records. Een Saudische prins heeft voor het bedrag van 200 miljoen euro een privé-versie van dit gigantische vliegtuig besteld.

1
Reisnieuws
24 mensen overboord op cruises

Zonnige oorden, cocktails en veel luxe zijn de ingrediënten voor een ideale cruise. Vermissingen en seksueel geweld passen dan ook niet in dit beeld. Toch komen er de afgelopen jaren steeds meer criminele praktijken op cruiseschepen aan het licht.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.