Reisnieuws

Highlights Chili onbeschadigd

Gepubliceerd: 04 mrt 2010 0
Ondanks alle ellende en een dodental van bijna achthonderd na de aardbeving van 27 februari, halen de Chileense autoriteiten toch lichtelijk opgelucht adem. De belangrijkste toeristentrekpleisters van het land lijken niet of nauwelijks beschadigd door de natuurramp.
De infrastructuur in Patagonië en de Atacamawoestijn en het Paaseiland blijken de aardbeving goed doorstaan te hebben. De toeristen kunnen dus weer komen. Vanaf gisteren is het vliegveld van hoofdstad Santiago heropend voor commerciële vluchten.

Alles in orde

Een fijne aanblik zal het vliegveld niet bieden, want er is structurele schade aan de douane- en immigratiezone. In Santiago is pas net weer elektriciteit, telefoon en openbaar vervoer. Volgens een woordvoerder van Turismo Chile is de infrastructuur ‘in orde’.

Terug in de haven

Nu het vliegveld weer open is, meerde cruise-aanbieder Princess Cruises dinsdag ook weer aan in de haven van Valparaiso. Zo konden hun passagiers een terugvlucht vanuit Santiago nemen. Zolang er niet gevlogen kon worden, werden de mensen aan boord gehouden.

Concepción

Het lijkt allemaal wat snel, na een aardbeving die bij tien zwaarste ooit hoort en waardoor zo’n twee miljoen mensen getroffen zijn. In de zwaarst getroffen stad Concepción is nog steeds amper drinkwater en elektriciteit, de noodhulp komt nu pas goed op gang.

2.5 miljoen toeristen

Toch is het logisch dat er zoveel waarde wordt gehecht aan het herstel van het toerisme. Elk jaar bezoeken zo’n 2,5 miljoen toeristen het land. In 2005 leverde het toerisme ruim 3,3 miljard euro op, waarvan 1 miljard van buitenlandse toeristen afkomstig.


Foto gemaakt door Leeuwtje.reisreporter.nl


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Topblog van de Week: een paradijselijke reis

'Ik zie in het donker een haai voorbij zwemmen. De pelikaan naast me ziet het ook. Even veert hij op, een visje is nooit te versmaden.' Nieuwsgierig hoe dit afloopt en over welk paradijs communitylid neretslok schrijft? Je leest het in zijn blog die verkozen is tot Topblog van de Week. 

'Ik zie in het donker een haai voorbij zwemmen. De pelikaan naast me ziet het ook. Even veert hij op, een visje is nooit te versmaden.' Nieuws...

Wegdromers voor lekkerbekjes

Vreemde gerechtjes proeven, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Onze Columbus communityleden hebben de smaak te pakken en weten eten op een bijzondere manier vast te leggen. 

Vreemde gerechtjes proeven, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Onze Columbus communityleden hebben de smaak te pakk...

Tsjernobyl op de radar

Al meer dan 30 jaar geleden sloeg in de kerncentrale bij Tsjernobyl het noodlot toe. Door de vijfdelige HBO-serie Chernobyl, die vanaf mei op Ziggo Movies & Series te zien is, wordt het Oekraïnse gebied de laatste tijd steeds populairder voor toeristen. Voor al deze media-aandacht waren wij al in Ts...

Al meer dan 30 jaar geleden sloeg in de kerncentrale bij Tsjernobyl het noodlot toe. Door de vijfdelige HBO-serie Chernobyl, die vanaf mei op Ziggo Mo...