Reisnieuws

Highlights Chili onbeschadigd

Gepubliceerd: 04 mrt 2010 0
Ondanks alle ellende en een dodental van bijna achthonderd na de aardbeving van 27 februari, halen de Chileense autoriteiten toch lichtelijk opgelucht adem. De belangrijkste toeristentrekpleisters van het land lijken niet of nauwelijks beschadigd door de natuurramp.
De infrastructuur in Patagonië en de Atacamawoestijn en het Paaseiland blijken de aardbeving goed doorstaan te hebben. De toeristen kunnen dus weer komen. Vanaf gisteren is het vliegveld van hoofdstad Santiago heropend voor commerciële vluchten.

Alles in orde

Een fijne aanblik zal het vliegveld niet bieden, want er is structurele schade aan de douane- en immigratiezone. In Santiago is pas net weer elektriciteit, telefoon en openbaar vervoer. Volgens een woordvoerder van Turismo Chile is de infrastructuur ‘in orde’.

Terug in de haven

Nu het vliegveld weer open is, meerde cruise-aanbieder Princess Cruises dinsdag ook weer aan in de haven van Valparaiso. Zo konden hun passagiers een terugvlucht vanuit Santiago nemen. Zolang er niet gevlogen kon worden, werden de mensen aan boord gehouden.

Concepción

Het lijkt allemaal wat snel, na een aardbeving die bij tien zwaarste ooit hoort en waardoor zo’n twee miljoen mensen getroffen zijn. In de zwaarst getroffen stad Concepción is nog steeds amper drinkwater en elektriciteit, de noodhulp komt nu pas goed op gang.

2.5 miljoen toeristen

Toch is het logisch dat er zoveel waarde wordt gehecht aan het herstel van het toerisme. Elk jaar bezoeken zo’n 2,5 miljoen toeristen het land. In 2005 leverde het toerisme ruim 3,3 miljard euro op, waarvan 1 miljard van buitenlandse toeristen afkomstig.


Foto gemaakt door Leeuwtje.reisreporter.nl


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...