Reisnieuws

Neppiloot vliegt 13 jaar

Gepubliceerd: 03 mrt 2010
1

Wekelijks worden mensen opgepakt die zonder rijbewijs rijden. Maar piloten die zonder vliegbrevet Boeing 737’s vliegen, dat komt minder vaak voor. Op Schiphol werd dinsdag een Zweedse piloot gearresteerd die al dertien jaar vloog zonder officiële papieren.

De piloot zat in het vliegtuig en stond op het punt te vertrekken naar Ankara, toen de politie hem arresteerde. Voor de 101 passagiers aan boord van het vliegtuig leverde de aanhouding weinig vertraging op; de luchtvaartmaatschappij was al op de hoogte en had een ‘echte’ piloot klaar staan.

Nepbrevet

Minstens tienduizend vlieguren heeft de in Milaan wonende Zweed gemaakt, voordat zijn oplichterij naar boven kwam. Hij had een nepbrevet gemaakt nadat zijn echte brevet jaren geleden verliep. Dit echte brevet was overigens ook niet geldig voor verkeersvliegtuigen.

Opgelucht

De 41-jarige man vloog voor maatschappijen uit België, Groot-Brittannië en Italië. De laatste twee jaar werkte hij voor het Nederlandse Corendon Airlines. Ondanks het jarenlange bedrog, toonde de piloot zich opgelucht toen hij gearresteerd werd. Hij deed ter plekke zijn strepen af.


Foto gemaakt door AngieV.reisreporter.nl.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Piloot overlijdt tijdens vlucht

Afgelopen nacht heeft een Boeijing 777 een noodlanding in moeten zetten nadat de 61-jarige Amerikaanse piloot was overleden. De twee co-piloten hebben het vliegtuig veilig naar bestemming gebracht.

0
Reisnieuws
Indiase piloten gesnapt met alcohol

Per jaar worden ongeveer vijftig Indiase piloten betrapt op het nemen van alcohol voordat ze de lucht in gaan. Dit maakten de luchtvaartautoriteiten afgelopen dinsdag bekend.

0
Reisnieuws
Door: Floor Vink
Blinde piloot landt veilig

Een 55-jarige Brit slaagde er als eerste blinde piloot in om de halve wereld over te vliegen en succesvol te landen, gisteren in Darwin, Australië. Miles Hilton-Barber, die al 25 jaar zijn zicht kwijt is, legde bijna 22.000 kilometer af om hierme...

0

Reacties van bezoekers Reageer

ricardovos

Door: ricardovos • Geplaatst op

Hij had wel een brevet voor een Cessna-tje, dus waar maken we ons druk om ;-)

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.