Reisnieuws

Nieuwe rails Thailand

Gepubliceerd: 03 mrt 2010 0
Thailand heeft al niet te klagen over het aantal toeristen dat het land bezoekt: in 2009 ontving het bijna 14 miljoen buitenlandse bezoekers. Toch wil het land haar toerisme nog een extra boost geven. Hoe? Door twee nieuwe treinverbindingen te openen.
De treinverbindingen moeten Nakhon Ratchasima en Nakhon Phanom in het noordoosten van het land gaan verbinden en Phrae en Chiang Rai in het noorden. Deze laatste route maakt het voor toeristen makkelijker om naar het zuiden van China te reizen.

Ongerepte bossen

Makkelijk zal de aanleg niet worden: bij elkaar zijn de trajecten 644 kilometer lang en ze moeten aangelegd worden door ongerepte bossen en stroomgebieden van rivieren. Het project kost dan ook een flinke som geld: ruim twee miljard euro (95 miljard Baht).

Investering

Een grote investering, maar de Thaise regering verwacht dat de verbindingen genoeg zullen opleveren: de treinen in het noorden moeten 1,7 miljoen passagiers per jaar gaan vervoeren, die in het noordoosten ruim 23 miljoen.

Amazing Value

Thailand werkt hard om haar toerisme-industrie in bloei te houden. In 2009 werd de slogan 'Amazing Thailand, Amazing Value' aangenomen, nadat de slogan eerst alleen 'Amazing Thailand' was. Lonely Planet zet Thailand na IJsland op de tweede plek als 'Best Value Destination 2010'.


Meer over Thailand kun je lezen in in Columbus editie 5 en editie 15.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

De week van de Columbus-community in beeld

Iedere week verzamelen wij een aantal mooie kiekjes die door onze communityleden genomen zijn. Onze selectie bestaat deze week uit prachtige beelden van wildlife en we hebben een bijzonder straatbeeld voor je geselecteerd. Nieuwsgierig geworden naar de topfoto’s?

Iedere week verzamelen wij een aantal mooie kiekjes die door onze communityleden genomen zijn. Onze selectie bestaat deze week uit prachtige beelden v...

Geheimen van een topfotograaf. Wat wil jij weten?

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale foto maakt. En ze geeft antwoord op al jouw vragen. 

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale f...

Ontmoet Jan Franke onze man in het Midden-Oosten

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journalist en producent het échte verhaal over de Arabische wereld te vertellen. 

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journal...