Reisnieuws

Nieuw beeld onderwatermuseum

Gepubliceerd: 27 feb 2010
0

Vorig jaar kondigde het onderwatermuseum van Mexico aan het grootste museum onder water ter wereld te willen worden. Met de plaatsing van drie nieuwe standbeelden zijn ze hiernaar hard op weg.

Met de drie nieuwe standbeelden Dream Collector, Man on Fire en The Gardener of Hope komt Isla Mujeres Underwater Art Museum nabij Cancun, steeds dichter bij de 250 beelden die ze in april dit jaar willen hebben. De kunstwerken zijn gemaakt door de Brits-Guyaanse kunstenaar Jason de Caires Taylor.

Flessenpost

De man van het sculptuur Dream Collector staat in het midden van een heleboel flessen. In deze flessen zitten boodschappen afkomstig uit allerlei landen. Eén van de boodschappen is van de baas van het museum, Roberto Diaz: ‘May our hearts, never become as hard as our heads’. Man on Fire is een beeld van een man met 75 gaten in zijn lichaam die gevuld zijn met vuurkoraal. Verdronken standbeeld The Gardener of Hope is een vredig, liggend meisje.

Ecosysteem

De beelden zijn gemaakt van Ph-neutraal materiaal en vormen dus geen bedreiging voor wat onder water leeft. Het materiaal stimuleert de groei van algen en is dus juist bevorderlijk voor het ecosysteem. Het uiterlijk van de werken zal dus in de loop van de jaren veranderen, aangezien er van alles op kan gaan groeien.

Herstellen

Het museum trekt jaarlijks ongeveer driehonderdduizend bezoekers. Het is de bedoeling dat de bezoekers van dit museum wegblijven van andere gebieden onder het water. Die worden namelijk steeds meer beschadigd door de toeristen. Zo kunnen deze gebieden zichzelf herstellen.


Uiteindelijk wil het museum dat in november 2009 geopend werd, 400 beelden met wereldwijde afkomst verzameld hebben.


Meer over de beelden onder water kun je lezen in Columbus editie 10

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
FOTO & VIDEO: Onderwater hotel

Natuurlijk is het 't mooist om dieren in het wild te zien. Maar voor iedereen die niet kan, wil of durft te duiken, wilden we dit bijzondere hotel toch niet onthouden. Waan je in een onderwaterwereld en observeer Moeder Natuur in het Atlantis Hote...

0
Reisnieuws
Cancún bezit gestolen zand

Een Mexicaans hotel zou illegaal zand op een strand gedumpt hebben. Toeristen die op het populaire strand van badplaats Cancun lagen, zijn door gewapende soldaten weggejaagd. Het strand is vervolgens hermetisch afgesloten, zodat de autoriteiten ve...

0
Reisnieuws
Begraafplaats onder water

Op zoek naar een originele laatste rustplaats? Laat je dan onder water begraven. Zowel nieuwsgierige reizigers als geïnteresseerden kunnen vanaf deze maand terecht bij de ‘Onderwater Stad’ voor de kust van Miami.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.