Reisnieuws

Ga op vakantie in Afghanistan

Gepubliceerd: 26 feb 2010
0

Het is waarschijnlijk niet de eerste vakantiebestemming die in je hoofd opkomt bij het plannen van je zomervakantie: Afghanistan. Maar het Schotse reisbureau Mountain Unity denkt daar anders over en is begonnen met een promotiecampagne voor dit land als vakantiebestemming.

Het bureau ziet Afghanistan als ultieme bestemming voor trektochten en raadt vooral de Wakhan Corridor aan, dat ligt tussen Tadzjikistan en Pakistan. Met de uitlopers van de Himalaya is dit gebergte veertig kilometer breed en ruim 200 kilometer lang.

Dorpelingen

Tot ongeveer 1979 was dit gebergte al een populaire vakantiebestemming. Na de invasie van de Russen veranderde dat. Een bergbeklimmer die pas een tocht door de Wakhan Corridor maakte, is enthousiast en vertelt dat de gastvrije dorpelingen vrolijk reageerde bij het zien van toeristen.

Ongevaarlijk

Het gebied is het veiligste deel van Afghanistan volgens soldaat David James, oprichter van het reisbureau Mountain Unity. David maakte verschillende tochten door deze bergen en vond dat meer mensen deze plekken zouden moeten komen bewonderen. De Taliban is in dit gebied nergens te bekennen en er is al jarenlang niets gevaarlijks gebeurd.

Voorzieningen

Maar verwacht geen luiervakantie; er zijn weinig voorzieningen en de excursie is bedoeld voor ervaren en serieuze trekkers. Geïnteresseerd? Kijk op Mountainunity.org voor meer informatie.


Meer over Afghanistan kun je lezen in Columbus editie 8


Foto door: Bowral.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Op éénwieler door Himalaya

De Brit Steve Colligan gaat een route van 1000 kilometer over de toppen van de Himalaya fietsen. Niet op een gewone fiets, maar op een éénwieler! De route loopt van Lhasa in Tibet via het Mount Everest basiskamp naar de Kathmandu in Nepal.

0
Reisnieuws
Expo Verborgen Afghanistan

In het tijdperk voor de Taliban had Afghanistan een ongelofelijk rijke cultuur. Maar eind vorige eeuw schokten moslimfundamentalisten de wereld door het leeuwendeel van de Afghaanse kunstschatten te vernietigen. Wat gespaard bleef - 250 unieke st...

0
Reisnieuws
Vrouwenparadijs in Himalaya

Als vrouw altijd al getrouwd willen zijn met twee mannen? Op naar de Himalaya! In de volgende aflevering van BBC’s ‘Tribe’ is te zien hoe Bruce Parry ervaringen opdoet bij de Layappen in Bhutan, die doen aan ‘veelmannerij’. Voor de veran...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.