Reisnieuws

Maak je pasfoto's zelf thuis

Gepubliceerd: 26 feb 2010
5

Het kan voorkomen dat je opeens een pasfoto nodig hebt voor een nieuw paspoort of rijbewijs, maar je geen tijd hebt om langs de fotozaak te gaan. Stress? Nee hoor. Je kunt nu namelijk gewoon thuis je eigen pasfoto maken.

Op Maakjepasfoto.nl kun je een foto uploaden en bewerken tot een pasfoto die voldoet aan de wettelijke eisen.

Geschikt

De techniek is gebaseerd op de techniek van Photo Data Systems waarmee naar eigen zeggen al meer dan 40 miljoen pasfoto’s voor officiële identiteitsdocumenten zijn gemaakt. De foto’s van Photo4ID zijn geschikt voor alle Nederlandse identiteitsbewijzen inclusief de ov-chipkaart. Ze kunnen zelfs gebruikt worden voor het aanvragen van een Amerikaans visum. Via de site kun je ook foto's bewerken voor andere landen.

Hoe werkt het?

Op de website worden alle eisen die aan pasfoto’s voor identiteitsbewijzen worden gesteld stap voor stap doorlopen, zodat je er zelf voor kan zorgen dat de pasfoto aan alle eisen voldoet. Na het bewerken kun je vier pasfoto’s van 3,5 bij 4,5 centimeter bestellen. De foto's kun je vervolgens afdrukken op hoogwaardig fotopapier.

Stappen

Na het uploaden van de foto volg je de stappen in het programma. Je vergroot het gezicht, daarbij zorg je ervoor dat de ogen boven het aangegeven grijze gebied komen te staan en de kin eronder. Daarna klik je nauwkeurig in het midden van beide ogen en op het onderste gedeelte van je kin.Vervolgens geef je de kruin en ooraanzet aan. Zo krijg je een biometrische pasfoto.


Foto-vereisten

Volgens de site is het belangrijk dat je gaat staan voor een witte achtergrond op een afstand van 1 meter. De fotograaf moet op een afstand van 1,5 meter gaan staan. Deze eis is natuurlijk een beetje apart, aangezien het afhangt van de lens op je camera wat voor afstand je zou moeten aanhouden. Blijkbaar kennen de makers van de site alleen digitale compactcamera's zonder zoomfunctie. Verder mag mag je geen lichte kleding dragen en de foto moet bij daglicht worden genomen.


Bestellen

Hoewel op de site staat dat je de functionaliteit tijdelijk gratis kan uitproberen, wordt de enthousiasteling toch enigszins blij gemaakt met een dode mus. Ja, je kunt gratis een pasfoto aanmaken, maar het toegestuurde resultaat heeft in grote letters 'specimen' eroverheen staan en is dus niet bruikbaar. Gelukkig zijn de kosten voor het zelf maken nog niet onoverkomelijk. De kosten variëren door afwisseling in bestel- en betaalmethodes tussen
€ 2,39 en € 5,75, wat nog altijd goedkoper is dan in de winkel. Je kunt kiezen of je de foto's per post of per e-mail toegestuurd krijgt.


Zelf proberen kan hier.

Wie maakt het gratis?

Toch is het wachten tot het moment tot een slimme jongen dit snufje gratis aanbiedt. Dus, zijn er onder Reisreporters en Columbus lezers handige ICT'ers en voel je je geroepen? Wij horen het graag!

Zie het resultaat hier
Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Tijd voor nostalgie: digitale polaroidfoto

De digitale fototechnieken hebben heel veel voordelen met zich meegebracht. Maar mis je soms ook die oude gezellige polaroidfoto’s? Dan is dit wat voor jou!

0
Reisnieuws
Handleiding kwijt? No panic!

Je kent het wel... Je hebt net een nieuwe camera gekocht. Je bent op een prachtige vakantiebestemming en helemaal klaar om adembenemende plaatjes te schieten, zodat je ook bij thuiskomst nog kunt wegdromen bij al dat moois. Maar dan krijgt je came...

0
Reisnieuws
Fotografie terug in de huiskamer

Epson en Philips brengen de fotografie terug in de huiskamer. Geen zoemende laptops of computers meer nodig. Gewoon vanaf de luie bank je laatste reisfoto's bekijken in High Definition.

0

Reacties van bezoekers Reageer

Arja1

Door: Arja1 • Geplaatst op

Pas op!!!
Ik heb via hun een pasfoto laten maken, precies volgens de aanwijzingen, maar deze werd afgekeurd op het stadhuis.
Ze beloven je geld terug te geven in zo'n geval, maar dat blijken ze niet na te komen!!!
Ik was extra duur uit nu ik nieuwe foto's moest laten maken.

bassie978

Door: bassie978 • Geplaatst op

Je moet wel goed lezen Geert! Als je ze via de mail krijgt kun je ze NIET afdrukken!
Neem maar van mij aan dat de ambtenaren dit zien. Slechte ambtenaar als hij ze goed keurt zelfs!
Je moet zo'n ding maar 1 keer in de 5 jaar laten maken...
Ik zou het risico niet lopen. Ze geven je namelijk GEEN garantie!

liesem

Door: liesem • Geplaatst op

Als je een Canon Pixma printer kan je software van Canon gebruiken om ze zelf te maken en af te drukken. Heb het zelf nog niet geprobeerd en weet ook niet of het op andere printers werkt. Give it a try zou ik zo zeggen.

http://newsletter.canon-europe.com/Web/Locale/nl-nl/2010_02/cig/default.aspx

ASHA

Door: ASHA • Geplaatst op

Eerlijk gezegd ben ik bang dat het niet lukt met een eigengemaakte foto bij de balie van het gemeentehuis aan te komen. Vorige week heb ik een nieuw paspoort aangevraagd en er werd mij nadrukkelijk gevraagd of de foto was gemaakt door een professionele fotograaf. Gelukkig had ik zelfs het mapje nog waar de foto's in werden afgeleverd! Sommige ambtenaren zijn wel heel erg precies wat betreft de pasfoto's...

Geert

Door: Geert • Geplaatst op

Goeie tip, hoor! En als je het per email bestelt, kan je natuurlijk onbeperkt afdrukken. Dus dan is eenmalig 5 euro een grap. Weg met de pasfotowinkels, we gaan het zelf doen!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.