Reisnieuws

FOTO: Kerkhof voor vliegtuigen

Gepubliceerd: 25 feb 2010
0

Op Google Earth is sinds kort het grootste vliegtuigkerkhof ter wereld te zien. Nieuwe afbeeldingen met een hoge resolutie zorgen ervoor dat je een kijkje kunt nemen in ‘The Boneyard’ dat een grootte heeft van tien vierkante kilometer.

De laatste rustplaats ligt vlakbij de Amerikaanse stad Tucson in de staat Arizona en wordt zwaar bewaakt.

Uit de roulatie

Er staan hier zo’n 4200 toestellen, samen goed voor ongeveer 25 miljard euro. Niet alleen vliegtuigen die voorgoed afgeschreven zijn staan hier geparkeerd, maar ook toestellen die gedemonteerd worden voor onderdelen of slechts even uit de roulatie zijn. De plek is tevens een goede graadmeter voor de reisbranche. Er staan hier namelijk ook vliegtuigen die niet in gebruik zijn omdat er simpelweg te weinig vluchten worden geboekt.

Woestijnbodem

Tucson is een goede plek voor het kerkhof vanwege het droge klimaat en de ruimte. Ook de woestijnbodem zorgt ervoor dat het een geschikte locatie is. Die is zo stevig dat hij niet eerst verhard hoeft te worden om er vliegtuigen overheen te laten rijden.

Tweede wereldoorlog

De eerste vliegtuigen werden hier geparkeerd in 1946, net na de tweede wereldoorlog. Amerika had een plek nodig om de bommenwerpers en vrachtvliegtuigen die ze hadden gebruikt, te stallen. De toestellen moesten wel beschikbaar blijven voor als er een nieuwe aanval zou komen.

Hollywood

Ook Hollywood heeft het kerkhof al ontdekt. Er werden hier verschillende bekende films opgenomen zoals Transformers: Revenge of the Fallen.

Het vliegveld in beeld

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Google Earth Soedan uit de lucht

Meldden we twee weken terug nog dat je via Google Earth de verwoestingen in de Soedanese provincie Darfur kon bekijken, nu bestaat deze mogelijkheid niet meer. De website is in Soedan uit de lucht gehaald.

0
Reisnieuws
Nieuw-Zeeland op Google Earth

Met Google Earth kon je al vanuit huis de hele wereld bekijken in satelietbeelden en inzoomen op steden en gebieden. Het verkeersbureau van Nieuw-Zeeland weet daar handig op in te springen door een speciale ‘laag’ te ontwikkelen voor de geografi...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.