Reisnieuws

Paus vindt bodyscan te naakt

Gepubliceerd: 23 feb 2010
0

Na de vele kritiek die er op de bodyscan is geweest, laat ook de paus zich uit over dit nieuwe veiligheidsapparaat.

De geestelijk leider vindt dat de weinig verhullende bodyscanners de integriteit van mensen aantast.

Terrorisme

Tijdens een ontmoeting met luchthavenspecialisten liet de paus weten tegen de bodyscanners te zijn. Niet alleen de terroristische dreiging, maar vooral de persoonlijke integriteit moet veilig worden gesteld, volgens Benedictus XVI. ‘Het hoogste goed dat we in een persoon moeten beschermen, is zijn of haar integriteit,’ meent de paus.

Moslims

Eerder waren het de moslims die zeiden de scanner te naakt te vinden. De paus lijkt het om dezelfde reden met hen eens te zijn.

Controle

Zelf zullen we de paus niet gauw nader kunnen bekijken met de bodyscan. Hij mag vrijwel overal gewoon doorlopen bij controles. De enige keer dat de paus wel door de controles op een luchthaven moest, was in 1984. Een grote hoeveelheid ijzer viel een detectiesysteem op. Dit waren slechts de kruisen van hoogwaardigheidsbekleders.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Christa Klop
Bodyscan mogelijk illegaal

De full bodyscanners die recentelijk ingevoerd zijn op verschillende luchthavens, zijn mogelijk illegaal. De apparaten zouden namelijk discriminatie- en privacywetten overtreden.

0
Reisnieuws
Eerste airline voor pelgrims

Een senior kardinaal van het Vaticaan start met goedkope vluchten naar heilige plaatsen, speciaal voor pelgrims. Dit maakte de BBC vandaag bekend.

0
Reisnieuws
Security Scan Schiphol

Vanaf nu wordt de Security Scan ingezet op Amsterdam Schiphol Airport bij de security en douanecontrole van passagiers. In een oogopslag kan dan gezien worden of de reiziger verboden voorwerpen draagt. Dit gebeurt door een straling die wel door de...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.