Reisnieuws

Ninja restaurant in Taipei

Gepubliceerd: 22 feb 2010 0
In Taipei, de hoofdstad van Taiwan, is vorige maand het restaurant ‘Ninja’ geopend. Namen kunnen veel zeggen en dit restaurant doet zijn naam zeker eer aan.
Bij binnenkomst in Ninja loop je als gast eerst tegen een stroompje water en een scherm met een waterval. Het wachten op de brug die je over het water brengt, geeft je enkele minuten de tijd om de eerste indrukken op je in te laten werken. Zo kun je je ondertussen voorbereiden op de rest van het spektakel, dat in de duistere eetzaal plaatsvindt.

Zwaarden

De bediening is gekleed in zwart en rood en zwiert met zwaarden en vuur terwijl je als gast geniet van je maaltijd. Ondertussen kijk je naar magische shows en cabaretvoorstellingen.

Vuur

Serveersters brengen de gasten speciale menukaarten die op tafel in brand worden gestoken en zo verdwijnen. Je moet zelfs niet opkijken van vlammen die als slangen over de tafel kruipen. Foto’s maken van dit spektakel is geen probleem.

Cultuur

Ninja’s, die aparte strategieën hadden voor het voeren van oorlog zijn nog altijd een bekend en blijvend thema in de Japanse cultuur. De Japanse keuken en cultuur zijn populair in Taiwan.

Themarestaurants

De eigenaar Ou Chia-wei heeft altijd al een bijzondere interesse voor ninja’s gehad: 'Deze strijders stralen iets mysterieus uit en geven een extra dimensie aan ons eten.' Behalve Ninja heeft hij ook nog een themarestaurant waar je je waant in een ziekenhuis.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

15 bestemmingen om de winter te ontsnappen

De kortste dag van de winter is inmiddels achter de rug, maar koud blijft het voorlopig nog wel even. Ontsnap aan de winter met deze 15 bestemmingen, gerangschikt op de gemiddelde temperatuur!

De kortste dag van de winter is inmiddels achter de rug, maar koud blijft het voorlopig nog wel even. Ontsnap aan de winter met deze 15 bestemmingen,...

Dit is de winnaar van onze Vakantiebeurs-winactie!

Ook dit jaar stonden we met onze Columbus Travel-stand op de Vakantiebeurs in Utrecht. Dit keer met een wel héél speciale winactie: je kon bij ons en partners Charlie’s Travels en Turkish Airlines een fantastische 9-daagse safarireis door Kenia winnen. De winnaar is bekend ...

Ook dit jaar stonden we met onze Columbus Travel-stand op de Vakantiebeurs in Utrecht. Dit keer met een wel héél speciale winactie: je kon bij ons en...