Reisnieuws

Prijs ticket doorslaggevend

Gepubliceerd: 20 feb 2010
0

De prijzen van een vliegticket zijn doorslaggevend bij het boeken van een vlucht. De kosten wegen veel zwaarder dan de vertrek- en aankomsttijden en de mogelijkheid tot een directe vlucht.

Uit de onlangs gehouden poll van Cheaptickets.nl is gebleken dat de hoogte van de ticketprijs de belangrijkste keuzefactor is bij het boeken van een reis.

Poll

Met 58 % van de bijna duizend stemmen werd de ticketprijs als belangrijkste keuzefactor gewaardeerd. Vertrek- en aankomsttijden, directe versus indirecte vlucht en luchtvaartmaatschappij volgden in deze volgorde met grote afstand.

Service

Uit de uitslag van de poll blijkt dat service minder belangrijk is. Slechts 9% van de ondervraagden vindt dat de luchtvaartmaatschappij een doorslaggevend onderdeel uitmaakt bij het boeken van een reis. De vertrek- en aankomsttijden vindt 16% van de respondenten het belangrijkst en 17% vindt de mogelijkheid om een bestemming zonder overstap te bereiken van belang bij de keuze.

Webanalyse

Een analyse van het boekingsproces op CheapTickets.nl wijst dezelfde resultaten uit. Minder dan 1% van de bezoekers maakt gebruik van de mogelijkheid om in plaats van de hoogte van de ticketprijs, de andere genoemde factoren als belangrijkste keuzefactor mee te laten wegen bij het tonen van de vluchtmogelijkheden.

Milieu

Opmerkelijk is dat de prijsbewuste consument wel bereid lijkt te zijn een extra bijdrage te doen ten gunste van het milieu. In 2009 is het aantal verstrekte GreenSeat certificaten via de website van CheapTickets.nl bijna verdriedubbeld ten aanzien van het jaar ervoor.Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.


deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
100.000 tickets voor €10

Columbus selecteert voor jou de beste reisaanbiedingen. Vanaf vandaag te boeken: tickets bij Vueling voor maar € 10!

0
Reisnieuws
Vliegtickets voor 70.000 euro

De recente veiling van vliegtickets voor de eerste commerciële vlucht van Airbus A380 heeft maar liefst 70.000 euro opgeleverd.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.