Reisnieuws

Klimaat app voor iPhone

Gepubliceerd: 19 feb 2010
0

Heb jij met vrienden of familie ook soms ellenlange discussies over of het broeikaseffect nou wel of niet bestaat? Apple komt nu met een handig hulpje, om sceptici de mond te snoeren.

De Australische fysicus John Cook, die de Skeptical Science website heeft opgericht, heeft een nieuwe toepassing voor de iPhone en iPod ontwikkeld. Op de app vind je een lijst met argumenten die sceptici aanvoeren tegen het bestaan van een klimaatprobleem en tevens de antwoorden van wetenschappers op deze claims.

Toepassing

Via de Engelstalige applicatie kan je de meest bekeken argumenten opvragen. Ook kun je drie hoofdcategorieën aanvragen, te weten 'It's not happening', 'It's not us' en 'It's not bad'. Wanneer je één van de drie categorieën selecteert, kun je kiezen uit een lijst met subcategorieën. Hier vind je alle argumenten en de weerlegging door de wetenschap. De toepassing bevat tot nu toe negentig argumenten.

Discussie

Sceptici bekritiseren al jarenlang het bewijs de mens de opwarming van de aarde veroorzaakt. Zij omarmen elk argument dat de opwarming van de aarde tegenspreekt. Men verwacht dat deze app de discussie over klimaatsverandering alleen maar zal verhitten. In realiteit haal je de twijfel in een debat natuurlijk niet weg door de applicatie op je iPhone te laten zien.

Tegenstrijdigheid

De website Climate Realists geeft aan dat de sceptici het niet eens zijn met het op de markt brengen van de applicatie. Weerman Piers Corbyn, die een bijdrage levert aan deze site, stelt: ‘De applicatie van iPhone probeert te ondermijnen wat wij te vertellen hebben. Klimaatrealisten hebben ook een applicatie nodig die onze kant van het verhaal laat zien.’


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Christa Klop
Google vertaalt foto's op gsm

Zit je in een restaurant in het buitenland, maar kan je de menukaart niet lezen omdat je de taal niet spreekt? Dan maak je gewoon een foto met je mobieltje. Het nieuwste snufje van Google zorgt ervoor dat vreemde woorden op foto's vertaald kunnen ...

1
Reisnieuws
iPhone app tegen vliegangst

Mensen met vliegangst kunnen vanaf nu wat rustiger in het vliegtuig stappen. Luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic Airways denkt namelijk de uitkomst te bieden voor de angstigen onder ons. Althans, mits ze in het bezit zijn van een iPhone.

3
Reisnieuws
Google Earth op je iPhone

Je kunt nu ook via je iPhone met Google Earth de wereld over vliegen. De nieuwe functie is via de website van Apple gratis beschikbaar in 18 talen, waaronder het Nederlands.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.