Reisnieuws

Tip: Yasmin Levy in Tivoli

Gepubliceerd: 18 feb 2010
0

De klanken en ritmes van de muziek van Yasmin Levy laten verschillende culturen samensmelten. Ben je benieuwd naar deze cultuurmix en wil je je laten verrassen? Ga dan dit weekend naar de Tivoli in Utrecht!

Aanstaande zondag, 21 februari, zal de Sefardisch-Joodse zangeres haar nieuwe album Sentir uitvoeren. De titel – dat voelen betekent – is toepasselijk. De Israëlische Levy mixt op een eigentijdse manier modern Hebreeuws met oud Spaans en de songs, die bovendien ook Arabische- en flamenco-invloeden bevatten, hebben al menigeen ontroerd.

Ladino

Levy is één van de leidende vertolkers van Ladino muziek. Ladino is de benaming voor het cultuurgoed van Sefardische joden. De zangeres wil deze cultuur van haar voorouders graag in leven houden. De Sefardische joden werden in de Middeleeuwen uit Spanje verdreven en verspreidden zich over Oost-Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Sentir

Voor haar album werkte Levy samen met artiesten van over de hele wereld. De muzikanten komen uit landen als Iran, Armenië, Griekenland, Paraguay, Israël, Turkije en Spanje. Ze bespelen onder andere de Arabische ud, viool, cello, percussie en piano.

Yasmin

Als klein meisje speelde de Israëlische al piano en vanaf haar twintigste begon ze serieus met zingen. Haar doorbraak kwam in 2002 met haar optreden tijdens het Womex festival in Spanje. Na dit optreden volgden al snel haar albums Romance & Yasmin en La Juderia. Het derde album Mano Sauve (de zachte hand) richtte zich op Ladino. Sentir is het vierde album van de zangeres.

Kaarten kopen

Wil je naar dit concert? Kaarten zijn te koop via Tivoli.nl

Neem alvast een voorproefje

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Habib Koité in Melkweg

Wie ooit naar Afrika is geweest, weet dat het continent een talent heeft om onder je huid te kruipen en niet meer los te laten. Geuren, kleuren of muzikale klanken kunnen je zo terug in je reis zetten. Wie zichzelf daar graag op wil trakteren, moe...

1
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Uitgaanstip: Che Sudaka

'Tudo é Possible' oftewel 'alles is mogelijk', zo heet de nieuwe CD van Che Sudaka. En dat geldt ook voor hun optredens. Geloof je het niet? Deze week touren ze door ons land. Komt dat zien!

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.