Reisnieuws

Beste vliegveld weer in Seoul

Gepubliceerd: 18 feb 2010 0
De luchthaven Incheon in Seoul heeft voor de vijfde maal op rij de titel ‘het beste vliegveld ter wereld’ gewonnen.
Door: Christa Klop
De vijfsterren luchthaven in Zuid-Korea kwam in de enquête van Airports International Council (ACI) van 2009 met de meeste stemmen als winnaar uit de bus. De lijst van winnende vliegvelden kun je op de site van het ACI bekijken.

Onderzoek

Jaarlijks voert ACI een onderzoek uit, gebaseerd op de feedback van passagiers. Iedere maand worden er vragenlijsten uitgedeeld op 118 verschillende vliegvelden in 45 landen. De gestelde vragen lopen uiteen van ervaringen bij check-in balie tot vragen over het overstappen op een luchthaven. Elk jaar wordt het beste vliegveld ter wereld uitgeroepen.

Top 5 wereldwijd

1) Incheon
2) Singapore
3) Hong Kong
4) Beijing
5) Hyderabad


Opvallend genoeg wordt de wereldwijde top 5 gedomineerd door Aziatische vliegvelden. De service en faciliteiten waren op deze vijf luchthavens volgens de deelnemende passagiers het best.

Incheon

Incheon is de belangrijkste plaats voor internationaal luchtverkeer in Zuid-Korea. Het is nog nooit voorgekomen dat een vliegveld voor de vijfde keer de titel van de beste luchthaven kreeg.

Europa

In Europa werd het vliegveld van Keflavik (Ijsland) verkozen tot beste luchthaven. Nederlands eigen Schiphol komt in de lijst van ACI niet voor.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

4x Europese winterportgebieden weg van de massa

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog echt voor jezelf.

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog...