Reisnieuws

Google vertaalt foto's op gsm

Gepubliceerd: 17 feb 2010
1

Zit je in een restaurant in het buitenland, maar kan je de menukaart niet lezen omdat je de taal niet spreekt? Dan maak je gewoon een foto met je mobieltje. Het nieuwste snufje van Google zorgt ervoor dat vreemde woorden op foto's vertaald kunnen worden.

Op het congres Mobile World, dat van 15 tot 18 februari wordt gehouden in Barcelona, liet een Google ingenieur gisteren zien hoe gebruikers van de nieuwe Google Android telefoons woorden in foto’s die gemaakt zijn met de mobiele telefoon kunnen vertalen.

Gebruik

De ingenieur nam een foto van een menukaart in een Duits restaurant, selecteerde vervolgens de tekst en vroeg de vertaling op. Na enkele seconden ontving hij de gerechten in zijn eigen taal op zijn mobiel.

Hulpmiddel

Mobiele telefoons worden op deze manier internationale reisgidsen en kunnen een handig hulpmiddel zijn op reis. De nieuwe service, dat nog geen naam heeft, zou een toevoeging zijn op de bestaande zoekfunctie Google Goggles. Deze dienst herkent objecten op de foto’s en kan zodoende plekken lokaliseren.

Vertalen

‘De nieuwe service is weer een stap dichterbij de mogelijkheid om mobiele telefoons een nieuwe taal te laten spreken’, aldus Eric Smith, CEO van Google. ‘Ik heb stemherkenning in mijn telefoon en heb vertaling van Google… Waarom kan ik niet gewoon met iemand telefoneren die mijn taal niet spreekt?’

Beschikbaarheid

Wanneer de service in gebruik kan worden genomen is nog niet duidelijk.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
A'dam in 3D op Google Earth

Nog nooit in Paleis op de Dam in Amsterdam geweest? Daar hoef je je nu niet meer druk om te maken, want je kunt het gewoon vanuit je luie stoel bekijken… Amsterdam staat binnenkort namelijk driedimensionaal op Google Earth. Bijna 170.000 gebouwen...

0
Reisnieuws
Google Earth Soedan uit de lucht

Meldden we twee weken terug nog dat je via Google Earth de verwoestingen in de Soedanese provincie Darfur kon bekijken, nu bestaat deze mogelijkheid niet meer. De website is in Soedan uit de lucht gehaald.

0
Reisnieuws
Nieuw-Zeeland op Google Earth

Met Google Earth kon je al vanuit huis de hele wereld bekijken in satelietbeelden en inzoomen op steden en gebieden. Het verkeersbureau van Nieuw-Zeeland weet daar handig op in te springen door een speciale ‘laag’ te ontwikkelen voor de geografi...

0

Reacties van bezoekers Reageer

doppie

Door: doppie • Geplaatst op

Goed idee, ik had dit zelf een paar maanden geleden ook bedacht, leek mij een prima manier om megamuljonair te worden, zijn die boefjes van Google me gewoon weer voor !

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.