Reisnieuws

Vliegen naar Haïti kan weer

Gepubliceerd: 16 feb 2010 0
Vluchten van en naar Haïti kunnen weer geboekt worden. Aanstaande vrijdag vliegen er weer commerciële vluchten van en naar het vliegveld van Port-au-Prince, de hoofdstad van Haïti.
Door: Christa Klop
Dit heeft een woordvoerder van het vliegveld bekend gemaakt. De luchthaven van Port-au-Prince is gesloten sinds de aardbeving op 12 januari, die omvangrijke schade aanrichtte. De algemene hal van het vliegveld is het meest verwoest, met man en macht wordt gewerkt om dit zo goed mogelijk te herstellen.

Puin

American Airlines zou de eerste maatschappij zijn die passagiersvluchten hervat. Het bedrijf durft hier zelf echter nog geen garanties op te geven. ‘We willen graag de passagiersservice van en naar Haïti zo snel mogelijk herstarten. Maar op dit moment hebben we nog niet de toestemmingen van vele verschillende bureaus die betrokken zijn bij het besturen van de bezigheden rondom het vliegveld,’ aldus Tim Smith, woordvoerder van American Airlines. ‘We werken zo hard als we kunnen om alles op tijd rond te krijgen.'

Vliegveld

Na de beving kon er niet direct gevlogen worden vanaf de enige landingsbaan op het vliegveld. Militaire- en hulpvliegtuigen cirkelden urenlang boven de luchthaven voordat ze konden landen. Met maar één landingsbaan van 2900 meter was de landingsbaan overvol met hulpvluchten.

Vluchten

Veel vluchten zijn uitgeweken naar kleinere vliegvelden op Haïti of naar de Dominicaanse Republiek.


Foto door: Hennykanen.reisreporter.nl


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

5x inspirerende reisvideo’s van Zuidoost-Azië

Oh oh, we voelen de reiskriebels alweer opborrelen! Zin om een paar minuten helemaal weg te dromen bij deze bloedmooie beelden van de gaafste locaties in Zuidoost-Azië?

Oh oh, we voelen de reiskriebels alweer opborrelen! Zin om een paar minuten helemaal weg te dromen bij deze bloedmooie beelden van de gaafste locaties...