Reisnieuws

Luxer vliegen met BA

Gepubliceerd: 15 feb 2010
0

Terwijl andere vliegmaatschappijen met moeite hun hoofd boven water houden, heeft British Airways een nieuwe eersteklas gelanceerd.

Altijd al meer schouderruimte willen hebben tijdens je vlucht? Dat kan nu in de nieuwe stoelen in de eersteklas van British Airways.

Nieuwe eerste klas

De stoelen hebben 60% meer ruimte bij de schouders en kunnen uitklappen tot een ligbed. De nieuwe eersteklas heeft elektronische jaloezieën, een 15-inch TV-scherm en een leren schrijftafeltje dat kan worden omgeklapt tot een eettafeltje. Zelfs is er een USB aansluiting en kun je jas ophangen in je eigen garderobe. Het nieuwe design is geïnspireerd op de automerken Jaguar en Aston Martin. British Airways was de eerste commerciële vliegmaatschappij die in 1996 in de eersteklas een bed heeft geïntroduceerd wat helemaal plat kan.

Crisis

De lancering is opmerkelijk, omdat experts juist voorspellen dat de verkoop van eersteklas stoelen ten onder zal gaan. Cijfers van van de International Air Transport Association van vorige maand wijzen erop dat de vraag voor business- en eersteklas stoelen steeds verder terugloopt. Andere vliegmaatschappijen bezuinigen op de luxere tickets. Zo is onder andere Qantas van plan om het aantal eersteklas stoelen te verminderen en zich te richten op de tweedeklas.

Verlies

De nieuwe eersteklas heeft ongeveer 115 miljoen euro gekost. Met de investering hoopt de luchtvaartmaatschappij grotere verliezen terug te dringen. Desondanks voorspelt British Airways een recordverlies in dit financiële jaar.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
VIDEO: Luxe vlucht voor huisdier

Amerikaanse reizigers hoeven hun huisdieren voortaan niet meer in de laadruimte achter te laten. Vanaf volgende week hebben de geliefde dieren namelijk hun eigen vliegmaatschappij: met Pet Airways kunnen honden en katten comfortabel reizen tussen ...

0
Reisnieuws
Blijf van mijn stoel af!

Iedereen heeft er weleens last van: irritante medepassagiers in het vliegtuig. British Airways vroeg zich af wat de meest irritante gewoontes zijn voor Nederlandse reizigers en heeft daarom een enquête afgelegd.

9
Reisnieuws
KLM waar is mijn bagage

De angst van sommige reizigers voor het verliezen van hun bagage is niet helemaal onterecht. Dit bleek uit kwartaalstatistieken van de Association of European Airlines (AEA). De uitslag van KLM valt wat tegen, Air Malta is de grote winnaar.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.