Reisnieuws

Leeuwen krijgen prooi opgediend

Gepubliceerd: 12 feb 2010 0
De leeuwen in het Amboseli National Park in Kenia hebben honger. Om ervoor te zorgen dat ze met hun klauwen van het vee van boeren afblijven, krijgen ze nu zebra's en gnoes uit een ander reservaat opgediend.
Door: Christa Klop
Duizenden zebra's en gnoes worden vanuit een reservaat in het westen van Kenia met vrachtwagens naar het Amboseli park gebracht, dat meer dan 300 kilometer verderop ligt. Volgens deskundigen is dit één van de grooste dierenverplaatsingen ooit in Afrika.

Buit

Door de langdurige droogte in het gebied waar de leeuwen wonen, zijn in de afgelopen periode veel zebra's omgekomen. Daardoor hebben de leeuwen niet genoeg voedsel meer. 'De afgelopen jaar werden we geconfronteerd met één van de ergste droogtes in jaren. In het Amboseli Park is maar liefst 60% van de graseters gestorven', vertelt Paul Udoto van de Kenya Wildelife Service (KWS).

Vee

Om toch aan voedsel te komen, stropen de leeuwen en hyena's uit het park de omgeving af en verslinden dagelijks het vee van boeren in de omgeving. Zo'n 80% van het vee zou al te prooi zijn gevallen. Het KWS probeert met de verplaatsing van de zebra's en gnoes hier een einde aan te maken. Als er geen actie wordt ondernomen, is de verwachting dat de leeuwen in twintig jaar uitgestorven zijn.

Verplaatsing

De operatie zal naar verwachting drie weken duren. Op 28 februari hopen ze alle dieren te hebben verplaatst. De gehele actie zal in totaal bijna een miljoen euro kosten.


Foto door: Wilko.reisreporter.nl


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Dit is de winnaar van onze Vakantiebeurs-winactie!

Ook dit jaar stonden we met onze Columbus Travel-stand op de Vakantiebeurs in Utrecht. Dit keer met een wel héél speciale winactie: je kon bij ons en partners Charlie’s Travels en Turkish Airlines een fantastische 9-daagse safarireis door Kenia winnen. De winnaar is bekend ...

Ook dit jaar stonden we met onze Columbus Travel-stand op de Vakantiebeurs in Utrecht. Dit keer met een wel héél speciale winactie: je kon bij ons en...

Wegdromers: 10x genieten van waanzinnige uitzichten

Wij gaan op reis altijd graag op zoek naar uitzichtspunten, doorkijkjes en vergezichten. Daar zetten we dan nét een stapje extra voor, om van een spectaculaire panorama te kunnen genieten. En de Columbus-community ook, getuige deze prachtige wegdromers!

Wij gaan op reis altijd graag op zoek naar uitzichtspunten, doorkijkjes en vergezichten. Daar zetten we dan nét een stapje extra voor, om van een spec...