Reisnieuws

Bekijk de eclips op Paaseiland

Gepubliceerd: 10 feb 2010 0
Stel je voor dat je als nietig persoontje naast de enorme beelden van Paaseiland staat, terwijl de donkere hemel om je heen sluit. In juni kun je dat waarmaken, want het befaamde eiland is volgens NASA de beste plek om de komende zonsverduistering te zien.
Door: Christa Klop
Volgens de ruimtevaartorganisatie is de hoofdstad van Paaseiland, Hanga Roa, de beste plaats is om op 11 juni het indrukwekkende fenomeen te bewonderen. Wil je erheen, dan kun je echter maar beter een tentje meenemen, want de kans dat je nog een slaapplek kunt bemachtigen, is heel klein.

Massatoerisme

Hoewel de inwoners van het Chileense eiland toeristen gewend zijn - normaal komen er zo'n 50.000 toeristen per jaar om de eeuwenoude standbeelden te bezoeken – vrezen ze nu de komst van het massatoerisme.

Bedden

Op het eiland worden meer dan 5000 amateur-astronomen en bezoekers verwacht om de eclips te bezichtigen. En er zijn al 1500 bedden gereserveerd. De Raad van Ouderlingen van het 4.000 inwoners tellende Paaseiland weet niet wat het aanmoet met de verwachte toestroom. Alberto Hotus, bestuurslid van de Raad: 'We hebben geen idee waar al deze toeristen zouden moeten verblijven. Er zijn niet eens genoeg toiletten en badkamers aanwezig.'

Spullen

'Natuurlijk brengen toeristen geld in het laatje', erkent burgemeester Carmen Zassa. ' Maar we maken ons zorgen over de toevoer en het aanbod van spullen. Bovendien moeten we zorgen dat de bezoekers geen geweld en drugs met zich meebrengen.'

Zonsverduistering

Op 11 juli zal de eclips starten in oostelijke regio's van Polynesië. Vervolgens zal het over Paaseiland trekken, voordat het zuidelijke Chili en Argentinië passeert. De zonsverduistering zal in totaal 4 minuten en 41 seconden duren.


Foto door: Jeannette.reisreporter.nl


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Door: Roselinde
Een bezoek aan Komodo NP wordt véél duurder

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?