Reisnieuws

Op reis in vliegend hotel

Gepubliceerd: 04 feb 2010
1

Stel je voor dat je een flatgebouw langs zou zien komen vliegen... Dan zou je waarschijnlijk denken dat je in één of andere sci-fi film terecht gekomen was, toch? Maar de toekomst is dichterbij dan je denkt.

Wie reist om het reizen en geen haast heeft om op zijn bestemming terecht te komen, is er straks misschien wel een hele luxe vorm van vervoer: de Aircruise. Dit nieuwe 'vliegtuig' - dat nu alleen nog maar op papier bestaat - heeft echter niet de vorm van een cruiseschip, noch van een vliegtuig zoals wij het vandaag de dag kennen. Je kunt het nog het beste vergelijken met een wolkenkrabber - wat overigens een zeer toepasselijke naam zou zijn.

Luxe

Dit vliegende hotel is in geen opzichten te vergelijken met de huidige manier van reizen door de lucht. In het 265 meter hoge vervoermiddel komen luxe penthouses en hippe bars.
En je kunt maar beter geen hoogtevrees hebben: sommige delen van de vloer worden uitgerust in glas, zodat je de aarde onder je voorbij ziet schuiven.

Langzaam

Niet alleen de vormgeving is futuristisch: de Aircruise is van alle moderne technologieen voorzien. Zo stijgt het verticale schip op door middel van waterstof en vliegt het op zonne-energie. Erg snel ga je dan ook niet: het hotel kan maximaal 150 kilometer per uur, wat betekent dat je over een tripje Londen - New York zo'n 37 uur doet. Maar wat maakt dat uit als je baadt in luxe? Volgens ontwerper Nick Talbot van het bedrijf Seymourpowell, het brein achter de Aircruise, is het motto: 'Langzaam is het nieuwe snel.'

Zee van ruimte

Omdat een dergelijk ontwerp veel waterstof nodig heeft om de lucht in te gaan tegenover relatief weinig gewicht, kunnen slechts honderd mensen per keer reizen met de Aircruise. Zij baden dan wel in een zee van ruimte.

Haalbaar

Hoewel het futuristische vervoermiddel nu nog slechts een concept is, heeft Seymourpowell de plannen voor de Aircruise wel al tot in de puntjes uitgewerkt. Het bedrijf claimt dan ook dat het project absoluut 'haalbaar' is. Samsung Construction and Trading, onderdeel van de bekende Samsung Group, heeft ook al haar handen in het project gestoken.


Wanneer de Aircruise echt een realiteit wordt, is nog niet bekend.

Bekijk de aircruise

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Eerste betaalbare ruimtevlucht

De Britse bankier Per Wimmer is de eerste man die een betaalbare ruimtevlucht gaat maken. Hij moet voor de 30 minuten lange tweepersoonsvlucht van het bedrijf Xcor 'slechts' 60 duizend euro neertellen. Wimmer wordt in 2010 zestig kilometer de luch...

0
Reisnieuws
Reis naar een andere planeet?

Onderzoek van de American Association for the Advancement of Science wijst uit dat de Melkweg meer planeten met mogelijk geschikte condities voor menselijk leven herbergt dan gedacht.

0
Reisnieuws
Branson presenteert SpaceShip Two

Een vriend probeert je jaloers te maken met zijn vakantie naar het verre Australië. Jij bent niet onder de indruk, want de reis die jij gaat maken is nog iets verder. Branson presenteerde vandaag zijn SpaceShip Two.

0

Reacties van bezoekers Reageer

Annettoz

Door: Annettoz • Geplaatst op

VET cool...Nou, mocht ik ooit op een huwelijksreis gaan dan heb ik steeds meer opties om uit te kiezen haha!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.