Reisnieuws

Virgin lanceert onderzeeër

Gepubliceerd: 02 feb 2010
0

Nog geen twee maanden nadat Virgin-oprichter Richard Branson zijn ruimteschip voor toeristen onthulde, heeft de topmagnaat alweer een nieuw speeltje in het vizier. Zijn plan: een onderwatervliegtuig.

Wie altijd al een keer de bodem van de oceaan heeft willen bezoeken, krijgt wellicht binnenkort zijn beden verhoord. Sir Richard houdt namelijk wel van een avontuurtje en deelt de interesse in de diepten van de zee. In tegenstelling tot mening ander heeft de baas van Virgin ook de financiele middelen om zijn honger naar kennis te stillen. Hij heeft dan ook een 'onderwatervliegtuig' gekocht.

De diepte in

De submarine genaamd Necker Nymph is gemaakt van koolstofvezel en kostte maar liefst $ 670.000 (€ 481.500). Het voertuig heeft een spanwijdte van bijna vijf meter en in de cockpit kun je 360 graden om je heen kijken. Op dit moment kan de boot tot een diepte van ongeveer veertig meter, maar Branson hoopt het voertuig zo om te kunnen bouwen dat het dieper kan dan welke onderzeeër dan ook.

Vliegtuig onder water

Met de technologie van gevechtsvliegtuigen verwacht de 59-jarige topman de boot om te kunnen bouwen tot een 'onderwatervliegtuig' dat maar liefst tien kilometer diep kan. Daarmee zou het naar verwachting zelfs de bodem van de Mariana Trench moeten kunnen halen, wat beschouwd wordt als 's werelds laagste punt in de Stille Zuidzee.
'Het is heel erg vergelijkbaar met een vliegtuig dat onder water vliegt. Je kunt zelfs loopings maken', aldus Sir Richard. De submarine is dan ook, net als een straaljager, uitgevoerd met een joystick als stuur.

Voor vakantiegangers

Branson wil de Necker Nymph docken bij zijn eigen prive-eiland Necker Island, maar hij houdt zijn speeltje niet helemaal voor zichzelf. Avontuurlijke vakantiegangers kunnen bij Virgin terecht voor hun eigen tour. 'We hopen binnenkort onderzeeërs over de hele wereld verspreid te hebben liggen', aldus Sir Richard. 'De submarine die tegen de druk van de oceaan bestand is, is bijna af. De echte uitdaging wordt om te zien wat de bodem van de oceaan ons te bieden heeft.'


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Branson presenteert SpaceShip Two

Een vriend probeert je jaloers te maken met zijn vakantie naar het verre Australië. Jij bent niet onder de indruk, want de reis die jij gaat maken is nog iets verder. Branson presenteerde vandaag zijn SpaceShip Two.

0
Reisnieuws
Hotel rond de maan

Deze week maakte Virgins’ voorman Branson bekend dat hij naast een ruimtehotel tevens het eerste hotel gaat lanceren dat in een baan rond de maan zal vliegen.

0
Reisnieuws
1e vlucht Virgin in Amerika

Vandaag wordt de luchtvaartmaatschappij Virgin America officieel gelanceerd. Oprichter Richard Branson van Virgin hoopt met deze maatschappij het comfort van de reiziger te verbeteren zonder dat de portemonnee daar de dupe van is.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.