Reisnieuws

Vissers Ghana krijgen camera's

Gepubliceerd: 22 jan 2010 1
Het is schering en inslag voor de kust van Afrika: enorme illegale schepen vissen de zee leeg en beroven de kleine vissers van hun levensbehoefte. En het moet nu stoppen.
Door: Vellah Bogle
Daarom voorziet de Ghanese regering de vissers nu van camera's. Zij kunnen, wanneer zij op zee zijn, de illegale praktijken van de grote buitenlandse vloten vastleggen op beeld.

Criminaliteit

Een groot deel van de bevolking is afhankelijk van de vis en veel mannen werken als visser. Omdat ze letterlijk het brood uit de mond gegeten werd, zijn veel kleine particulieren in de criminaliteit beland, in de hoop zo nog het hoofd boven water te kunnen houden.

Controleurs

De Ghanese Commissie van Visserij is nu een initiatief gestart, waarbij van inkomsten beroofde vissers omgeschoold worden tot controleurs. Daarnaast worden de vissers uitgerust met camera's en recorders, zodat zij bewijs kunnen verzamelen tegen de illegale schepen. Zo worden de wateren beter beveiligd en blijven de vissers op het rechte pad.

Overbevissing

Ghana heeft zwaar te lijden onder de overbevissing van de kustwateren. De zee is in de afgelopen jaren zo leeggeroofd door buitenlandse trawlers, dat vorig jaar de visindustrie van het land zelfs op instorten stond. De Ghanese regering zag zich zelfs genoodzaakt 36% van de visbehoefte uit het buitenland te importeren. Ze kochten feitelijk hun eigen vis terug, want veel van de visvangst uit het buitenland is afkomstig uit de Ghanese kustwateren.

Financiële middelen

Het land is niet rijk en heeft geen financiële middelen om zelf patrouilleboten in te zetten of moderne apparatuur aan te schaffen.

Succes

Het nieuwe initiatief lijkt echter zijn vruchten af te werpen. Een aantal grote boten is op heterdaad betrapt en van verschillende bedrijven is de vergunning ingetrokken.


Bron: Oneworld.nl

Foto: Fransvdg.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Vissers Ghana krijgen camera's"

  • profile image comment

    Wat leuk dat jullie mijn foto gebruikt hebben voor dit verhaal. Ik voel me vereerd! En heel goed dat jullie aandacht besteden aan deze onrechtvaardigheid! Ik heb groot respect voor deze vissers die hun leven durven te wagen op de Atlantische Oceaan terwijl ze niet of nauwelijks kunnen zwemmen!

    Door Fransvdg • geplaatst op 2010-01-27 18:28:50

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x droomplekken in Zuidoost-Azië

Als je voor het eerst naar Zuidoost-Azië reist, is de kans groot dat je er je leven lang verknocht aan raakt. Er valt steeds weer iets nieuws te ontdekken. Laat je daarom inspireren door onze community-leden, die je voor zijn gegaan.

Als je voor het eerst naar Zuidoost-Azië reist, is de kans groot dat je er je leven lang verknocht aan raakt. Er valt steeds weer iets nieuws te ontde...

Door: Tom Aussems
Roadtrippen in Europa voor €1? Het kan echt!

We hebben een geheim trucje gevonden om spótgoedkope roadtrips te maken. In de Verenigde Staten zijn ze al bekend met de zogeheten ‘relocation deals’, maar nu kan het ook in Europa!

We hebben een geheim trucje gevonden om spótgoedkope roadtrips te maken. In de Verenigde Staten zijn ze al bekend met de zogeheten ‘relocation deals’,...