Reisnieuws

'Voor 10 euro naar de VS'

Gepubliceerd: 15 jan 2010 0
Stel je voor dat een vliegticket naar de VS of Canada je niet meer zou kosten dan een gemiddeld treinkaartje hier in Nederland. Het lijkt gekheid, maar volgens Ryanair-topman Michael O'Leary kan het binnen enkele jaren werkelijkheid zijn.
Door: Vellah Bogle
De baas van Ryanair denkt dat de vliegwereld in een paar jaar op zijn kop kan staan. Volgens hem is het heel goed mogelijk dat er over een paar jaar grotere vliegtuigen zullen vliegen naar de Verenigde Staten en Canada, met een beperkt aantal business-stoelen. De goedkoopste stoelen op deze vluchten hoeven dan niet meer dan een tientje te kosten, aldus O'Leary. Hij vertelt er gemakshalve niet bij wat je je bij een dergelijke stoel moet voorstellen.

Moeilijkheden

De topman ziet een nieuwe Atlantische prijsvechter in het verschiet, die dit mogelijk moet maken. 'Het moet wel een partij zijn die meteen met een grote vloot van start gaat en niet met een enkel vliegtuigje', zo erkent O'Leary. Bovendien zal de maatschappij zowel naar 25-30 bestemmingen in Europa en evenveel bestemmingen in Noord-Amerika moeten vliegen. 'Dat is best lastig.'

Zelf opstarten

O'Leary ziet in zijn toekomstbeeld geen plek voor Ryanair. Maar hij sluit niet uit dat hij zelf over twee jaar, wanneer hij zijn functie bij Ryanair neerlegt, zelf een dergelijke luchtvaartmaatschappij opstart. 'Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging'.

Ongekende daling

Onder O'Leary's leiding zorgde prijsvechter Ryanair met spotgoedkope tickets voor een ongekende daling van de prijzen in de Europese luchtvaart.


Columbus staat op de Vakantiebeurs. Daarom deze week zondagsdiensten met iets minder nieuws en geen nieuwsbrief. Kun je toch niet zonder ons? Bezoek ons dan in de Utrechtse Jaarbeurs, Hal 2, stand D043!


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

5x inspirerende reisvideo’s van Zuidoost-Azië

Oh oh, we voelen de reiskriebels alweer opborrelen! Zin om een paar minuten helemaal weg te dromen bij deze bloedmooie beelden van de gaafste locaties in Zuidoost-Azië?

Oh oh, we voelen de reiskriebels alweer opborrelen! Zin om een paar minuten helemaal weg te dromen bij deze bloedmooie beelden van de gaafste locaties...