Reisnieuws

Reisreporter.LIVE in beeld

Gepubliceerd: 12 jan 2010
4

Zaterdag 9 januari was het dan zover: ruim 160 Reisreporters trotseerden het slechte weer voor het allereerste REISREPORTER.LIVE event van 2010 in Utrecht.

De weersvoorspellingen waren grimmig: sneeuw, wind en gladheid. De NS pastte de dienstregeling aan, de wegen in het noorden en oosten waren glibberig. Maar dat hield de echte wereldreizigers niet tegen. Cultuurhuis Stefanus in Utrecht liep zaterdag gestaag vol met koukleumende Reisreporters, die kostte wat kost aanwezig wilden zijn op REISREPORTER.LIVE.

Onthullingen

En met reden, want het was deze keer geen gewone kennismakingsmiddag. Natuurlijk, er waren uitroepen van herkenning, omhelzingen bij weerzien en er werd gelachen en gepraat. Maar er waren ook bijzondere onthullingen!

Animal Planet Wildlife Competitie

Direct na de workshop 'Dieren fotograferen' van fotograaf Steven Ruiter, onthulde Columbus-oprichter Matthijs de Groot de winnende foto van de Animal Planet Wildlife Competitie. De jury had de lastige taak om uit ruim 20.000 foto's een winnaar te kiezen. En de eer viel te beurt aan...... Reisreporter Giraffe met haar foto 'Leeuwin op zoek naar ontbijt'!

Reisreporter van het Jaar 2009

Na nog een paar borrels, hapjes en de tweede workshop 'Fotografie zonder poespas' van Peter de Ruiter, was het dan eindelijk tijd voor de uitreiking der uitreikingen: de bekendmaking van de Reisreporter van het Jaar 2009. Maar niet voordat de redactie twee andere Reisreporters in het zonnetje had gezet, namelijk de runners-up.

De Tweede Prijs gaat naar...
'Mascotte' Riknikele werd beloond met een Epson V500 fotoprinter voor al het enthousiasme dat hij afgelopen jaar in Reisreporter.nl heeft gestoken. Door zijn passie voor reizen, activiteit en sportiviteit sprong Rik er voor de jury tussenuit. De redactie zag de kwaliteit van zijn foto's in het afgelopen jaar flink groeien en hoopt dat de prijs hem zal stimuleren verder te gaan.

En dan nu...

En zo bouwde de spanning langzaam op. Wie zou de eerste prijs winnen, en wie zou er met de hoofdprijs, een geweldige reportagereis naar Nieuw-Zeeland vandoor gaan?Movos, die met haar prachtige Papoea-foto de cover van Columbus editie 21 en de Reisreporterspecial siert, kon natuurlijk niet overgeslagen worden. De portrettenkoningin won met de eerste prijs een Epson Stylus Photo R2880 printer en een Canon 450D met twee objectieven.


Reisreporter van het Jaar 2009

Maar de hoofdprijs ging naar Tsjikatilo. Zij neemt het stokje over van Reisreporter van het Jaar 2008 Bowral en mag een jaar lang de eretitel dragen. Bovendien krijgt ze een Epson PX800FW en zal zij voor Columbus op reportage gaan naar Nieuw-Zeeland! Gefeliciteerd allemaal!

Nieuwe wedstrijd

De redactie bedankt alle Reisreporters die het afgelopen jaar vol passie en enthousiasme hun bijdrage hebben geleverd aan de community. De nieuwe wedstrijd is inmiddels weer van start gegaan.

En alle Reisreporters, die afgelopen zaterdag aanwezig waren in Utrecht, bedankt voor een geslaagd evenement!
Heb je foto's gemaakt tijdens de dag, die je graag met de redactie deelt? Upload ze dan hier!
Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

Kasangua

Door: Kasangua • Geplaatst op

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd! Ga vooral zo door, zodat we nog lang kunnen genieten van jullie moooie foto's!
Groetjes,
Ingrid.

carla

Door: carla • Geplaatst op

Wij willen bij deze de gelukkige winnaars nogmaals feliciteren met hun prijzen !!
groetjes Henk & Carla Gijzen

Annemieke50

Door: Annemieke50 • Geplaatst op

Wij vonden het een zeer geslaagde en gezellige middag met weer een hoop leuke gesprekken en kennismakingen en met een verrassende maar zeer terechte ontknoping!! Nogmaals gefeliciteerd, ook de anderen van harte gefeliciteerd met jullie prijs. De workshops waren heel leerzaam en interessant voor ons!
Wij kijken weer uit naar de volgende bijeenkomst!!
De organisatie weer hartelijk bedankt!!
Gr. Wimbart en Annemieke de Buijzer

saskia

Door: saskia • Geplaatst op

Weer een mooi initiatief van Columbus, met stralende winnaaars!
Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie prijs.
Dat het maar weer een mooi Columbusjaar mag worden.
Vgr. Saskia Loderus.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.