Reisnieuws

'Pas op voor malafide reissites'

Gepubliceerd: 08 jan 2010
0

Een nieuw jaar betekent ook het plannen van nieuwe reisjes. Maar reiskoepel ANVR waarschuwt vakantiegangers in spe voorzichtig te handelen, want verschillende duistere websites hebben geld geroken in de hernieuwde vakantiedrift.

De Vakantiebeurs is in aantocht en met de start van het nieuwe jaar, besluiten veel consumenten alvast de portemonnee te trekken en hun volgende tripje te organiseren. Verschillende malafide organisaties hebben online portals opgericht, waar reizen van verschillende touroperators worden aangeboden. De organisatie int dan het geld, terwijl in werkelijkheid de reis niet rechtstreeks bij het bedrijf geboekt kan worden.

Failliet

Daarnaast zijn er verschillende websites in de lucht, die geen geld-terug garantie bieden, wanneer de reisorganisatie failliet zou gaan. Dit is in Nederland echter wel verplicht.

Voorwaarden

Er wordt ook vaak gepronkt met ANVR- en SGR-voorwaarden, terwijl die in werkelijkheid niet gehanteerd worden. De portals zijn in werkelijkheid een soort startpagina's, die zelf geen reizen aan kunnen bieden en dus ook niet lid kunnen zijn van de ANVR en/of SGR.

Misleiding

Omdat het vaak gaat om websites die aanbiedingen van verschillende touroperators plaatsen, kunnen zij zich verschuilen achter de voorwaarden van een aangesloten touroperator, terwijl een andere aanbieding deze voorwaarden helemaal niet biedt. Zo meldt de website Vakantiewaardebon.nl bijvoorbeeld dat 'Alle deelnemende reisorganisaties zijn aangesloten bij de ANVR/SGR'. In werkelijkheid staan er reisorganisaties tussendie niet zijn aangesloten bij de brancheorganisatie en het garantiefonds. De consument wordt daarmee dus misleid.

Onbewust

Volgens de ANVR komt het ook veelal voor dat de aangesloten reisorganisaties zich niet eens bewust zijn dat hun aanbiedingen op een malafide website staan en de organisatie daarachter ook niet kennen.

Aangesloten

De ANVR adviseert dan ook alleen te boeken bij organisaties die aangesloten zijn bij de ANVR/SGR. Het garantiefonds SGR zorgt ervoor dat bij een eventueel faillisement de reiziger toch nog zijn zuurverdiende centjes terugkrijgt. Op anvr.nl en sgr.nl kan een consument altijd checken of een organisatie is aangesloten bij de koepelorganisaties.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Airline stunt: onbeperkt vliegen!

We zagen het 'al you can eat' aanbod al in restaurants en ook onze eigen NS start geregeld acties waarbij je een paar dagen onbeperkt kunt treinen. Maar in luchtverkeer? Dat is een unicum.

1
Reisnieuws
Goedkoop op reis

Goed nieuws voor vakantiegangers! Vanaf vandaag bel je goedkoop vanuit het buitenland en is een vlucht naar jouw bestemming vanuit Nederland niet meer belast met de vliegtaks.

0
Reisnieuws
Vlieggedrag niet beïnvloed

Het ongeluk met de Franse Airbus van 8 juni heeft weinig invloed op het vlieggedrag van de Nederlandse reizigers.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.