Reisnieuws

Samsung NX10 vervangt SLR

Gepubliceerd: 07 jan 2010
1

Om mooie foto’s op reis te maken moet je vaak veel zware apparatuur meesjouwen. Dat kan ook anders.

Er is nu namelijk een nieuwe camera , die een goed alternatief biedt voor een spiegelreflexcamera. Een spiegelhuis zorgt er normaal gesproken voor dat een toestel extra gewicht krijgt. Samsung beweert dat de nieuwe NX10 dit spiegelhuis niet nodig te heeft om kwalitatief hoogwaardige foto’s te kunnen schieten.

Gewicht

Het zal je maar gebeuren dat je in een situatie belandt of op een plek terechtkomt waar je geen tijd meer hebt om je zware spiegelreflexcamera uit je tas te pakken , terwijl je juist al dat gewicht mee hebt gezeuld voor dat ene speciale moment.
Zeker tijdens een actieve tour door de jungle of een wilde tocht op ruig water is het handiger om een kleine camera bij de hand te hebben. Deze zorgt voor minder ballast en zit niet zo in de weg tijdens je activiteit.

Foto’s

De foto’s van de NX10 moeten dezelfde kwaliteit foto's opleveren als die van een spiegelreflexcamera , belooft de producent. De camera is voorzien van een 14.6 megapixelbeeldsensor met electronische zoeker en laag ruisniveau. Hij is dus gebruiksvriendelijk tijdens een actieve trip, maar je komt wel met goede foto’s terug. Bovendien is de camera voorzien van een videofunctie, dus je kunt je camcorder ook thuislaten.

Overigens heeft het toestel wel één ding met de spiegelreflexcamera's gemeen: het heeft verwisselbare lenzen. Wie dus op veel verschillende afstanden foto's wilt maken, zal alsnog moeten sjouwen met lenzen.

De NX10 zal naar verwachting vanaf april te koop zijn voor een adviesprijs van € 650.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Wildlife Photographer of the Year

Afgelopen vrijdag (30 november) ging de tentoonstelling Wildlife Photographer of the Year van start. De beste wildlife foto van het afgelopen jaar wordt voor deze tentoonstelling gekozen. De organisatie ontving een recordaantal inzendingen: meer d...

1
Reisnieuws
Door: Floor Vink
Gratis foto-software

Het filmmateriaal van Harry Potter, 2 Fast 2 Furious, Spiderman en Stuart Little is onder meer met CinePaint bewerkt. Cinepaint is hét gratis open source programma waarmee je hoge resolutie foto’s en filmmateriaal kunt bewerken en retoucheren. D...

1

Reacties van bezoekers Reageer

Geert

Door: Geert • Geplaatst op

super-interessante ontwikkeling. ik zou blij zijn als ik niet meer zo hoef te sjouwen!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.