Reisnieuws

Hoogste gebouw staat in Dubai

Gepubliceerd: 04 jan 2010 0
Vandaag wordt in Dubai de hoogste toren ter wereld geopend. De Burj Dubai (Dubai Toren) is het hoogste bewoonbare gebouw ter wereld.
Door: Luc Bierman
Hoe hoog het gebouw precies is, is lang geheim gehouden. Morgen zal bekend gemaakt worden wat de precieze hoogte is. Wat we wel al weten, is dat de 800 meter overschreden wordt. In het immense pand kunnen dan ook maar liefst 12.000 mensen wonen.

Hotel

De Burj Dubai heeft appartementen in verschillende prijsklassen. Wie graag een stulpje wil aanschaffen, mag echter wel diep in de buidel tasten: een woning begint bij ongeveer 3 miljoen euro. Daarnaast zijn er in de toren chique restaurants, een hotel en luxe kantoren gevestigd. De parkeergarage onder de grond biedt plaats aan 3.000 auto’s.

Uitzichtplatform

Op de 124e verdieping ligt 'At the Top' , het hoogstgelegen uitzichtplatform ter wereld. Daar zie je bijvoorbeeld van bovenaf de 274 meter hoge fontein die voor het hotel staat.

Hoogmoed

Het ontwerp van de architect Adrian Smith is volgens waarnemers een verwijzing naar de bijbelse Toren van Babel, welke symbool staat voor de hoogmoed van de mens. Bij helder weer is de toren vanaf een afstand van 95 kilometer al te zien.

Ceremonie

Vandaag viert de Sjeik Mohammad bin Rashid al-Maktoum (60) tijdens de openingsceremonie eveneens dat hij inmiddels vier jaar regeert in het Arabische emiraat. Het land heeft meer dan 50 miljard euro schuld en moest eind vorig jaar de aflossing hiervan uitstellen. Desondanks is de bouw van de maar liefst drie miljard kostende toren uiteindelijk wel afgerond.Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Geheimen van een topfotograaf. Wat wil jij weten?

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale foto maakt. En ze geeft antwoord op al jouw vragen. 

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale f...

Ontmoet Jan Franke onze man in het Midden-Oosten

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journalist en producent het échte verhaal over de Arabische wereld te vertellen. 

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journal...

Maximaal genieten van mini Amsterdam

Over buiten de gebaande paden gesproken. Fotograaf Jasper Léonard laat je Amsterdam vanuit een hele andere invalshoek zien. Letterlijk, want hij wringt zich in allerlei bochten om Amsterdam tot Madurodamachtige dimensies te reduceren. Kijk je mee?

Over buiten de gebaande paden gesproken. Fotograaf Jasper Léonard laat je Amsterdam vanuit een hele andere invalshoek zien. Letterlijk, want hij wring...