Reisnieuws

Boektip: A Lion Called Christian

Gepubliceerd: 24 dec 2009 0
Een leeuw als huisdier is niet voor de poes. Tot die bevinding kwamen de Australiërs Ace en John toen zij begin jaren zeventig letterlijk een grote kat in de zak kochten. Over hun belevenissen is nu de bestseller A Lion Called Christian verschenen.
Door: Luc Bierman
De Australische jongens Ace en John kunnen hun ogen niet geloven wanneer ze in het Londense warenhuis Harrods een leeuwenwelp te koop zien. Ze twijfelen geen moment en nemen het beestje mee naar hun studentenhuis in het chique Chelsea. Daar groeit het beestje, dat de naam Christian meekrijgt, uit tot een ware beroemdheid.

Uitgezet

Op een gegeven moment is het niet langer mogelijk om Christian in huis te houden – hij wordt te groot en onhandelbaar. Ace en John willen echter niet dat de leeuw in een dierentuin belandt en schakelen de dierenbeschermingsorganisatie BornFree in om hem in Kenia in het wild uit te zetten. Een jaar later reizen ze naar Afrika om te zien hoe het met Christian gaat en of de leeuw hen überhaupt nog herkent.

Avonturen

Ace en John legden al hun avonturen met stoeipoes Christian vast op video en zijn, bijna veertig jaar na dato, uitgegroeid tot een YouTube-sensatie. Ook op deze site is het filmpje van het weerzien van Ace en John met Christian razend populair. Wil je het hele verhaal lezen en op je gemak de foto’s bekijken, bestel dan hier het boek ‘A Lion Called Christian’.

Alle Christian-video’s staan op YouTube, zie hier deel 1:Kijk hier verder voor deel 2, deel 3, deel 4 en deel 5.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.