Reisnieuws

Dagje uit naar het WK

Gepubliceerd: 18 dec 2009 0
Voor wie graag het WK in Zuid-Afrika wil meemaken, maar geen hotel meer kan vinden, is er dé oplossing: een retourticket voor één dag.
Er zijn namelijk nauwelijks nog hotelkamers beschikbaar voor de periode van het WK en de hotels die wél nog beschikbaar zijn, vragen de hoofdprijs voor een overnachting.

Loting

Sinds de loting op 4 december is de vraag naar hotels groter dan het aanbod. De voetbalbond FIFA heeft verschillende agenten aangewezen die het grootste gedeelte van de accomodaties hebben opgekocht. Tot en met begin 2010 krijgen zij de kans deze te verkopen aan supporters. Het gaat hierbij voornamelijk om complete reispakketten, inclusief vliegreis, verblijf en een ticket voor een wedstrijd.

Fans

Fans die alleen een kamer willen boeken, omdat ze al een toegangsticket hebben, staan dus in de kou. Naast dat er meestal geen kamers meer beschikbaar zijn of dat eigenaren de hoofdprijs vragen, stellen ze ineens ook andere voorwaarden aan een verblijf. Gasten zijn bijvoorbeeld verplicht meteen vier nachten te blijven als ze een kamer willen boeken.

Creatief

Reisorganisaties worden daardoor noodgedwongen steeds creatiever in oplossingen. Om fans toch nog een wedstrijd bij te laten wonen, zijn er chartervluchten ingezet. Hiermee vliegen supporters in één dag heen en weer naar Zuid-Afrika.

's Nachts vliegen

Het is de bedoeling dat fans 's nachts naar Zuid-Afrika toevliegen, zodat ze de hele dag in de speelstad kunnen spenderen en de wedstrijd kunnen bekijken. 's Avonds of 's nachts vliegen ze dan weer terug naar Nederland. Omdat er geen tijdsverschil is tussen de twee landen, zou het in principe geen probleem moeten zijn.

Kaapstad

Voor supporters die naar Kaapstad moeten en gebruik maken van deze chartervluchten, zal het echter wél een slopende onderneming worden. De vlucht van Schiphol naar Kaapstad duurt ruim elf uur. Na de wedstrijd van het Nederlands Elftal zullen de fans meteen weer in het vliegtuig stappen voor de terugreis van bijna twaalf uur.


Foto door: kevblack.reisreporter.nl


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Win 2x een Thule Crossover Rolling Duffel

Het was nog nooit zo makkelijk om aan een supersonische reistas te komen. Voor jezelf én voor je beste vriend. Je bent maar een stap verwijderd van fijne reistas waar je al je reisgear in mee kunt nemen.

Het was nog nooit zo makkelijk om aan een supersonische reistas te komen. Voor jezelf én voor je beste vriend. Je bent maar een stap verwijderd van fi...

Word jij happy van de Happy Road in Vietnam?

In de provincie Ha Giang, in het noordelijke puntje van Vietnam, vind je een van de grootste reisgeheimen van Zuidoost-Azië: de QL4C, ook wel de Happy Road genoemd. Hier zijn schrijver Mark Mackintosh en fotograaf Tim Bilman op roadtrip gegaan. Benieuwd naar welke tips zij hebben over deze spectacul...

In de provincie Ha Giang, in het noordelijke puntje van Vietnam, vind je een van de grootste reisgeheimen van Zuidoost-Azië: de QL4C, ook wel de Happy...

Fantastische foto's: toppers van de week

Welke foto van afgelopen week vind jij het mooist? Wij zijn ook helemaal weg van de leuke tips die erbij gegeven worden. Zo heeft de Topfoto van de Week ook een bijbehorende knaller van een tip. De foto is wel op een hele bijzondere plek gemaakt. Benieuwd waar?

Welke foto van afgelopen week vind jij het mooist? Wij zijn ook helemaal weg van de leuke tips die erbij gegeven worden. Zo heeft de Topfoto van de We...