Reisnieuws

Tangomagia in Nederland

Gepubliceerd: 14 dec 2009 0
Dit jaar vindt van 26 tot en met 30 december de twaalfde editie van Tangomagia, hét internationale festival voor de Argentijnse tango, plaats in Amsterdam.
Op het festival wordt intimiteit gecombineerd met traditie en de avantgarde van de tango. Dansers van over de hele wereld komen naar Amsterdam om Tangomagia te bezoeken.

Openingsnacht

De openingsnacht van het festival vindt plaats op zaterdag 26 december vanaf 23:00u in de Kompaszaal, een bekende Amsterdamse tangolocatie. Er komt onder andere een DJ draaien en er zullen verschillende dansshows te zien zijn.

Spectaculair

De grootste en meest spectaculaire avond van het festival zal dit jaar plaatsvinden op een nieuwe locatie, namelijk de Rabozaal, de nieuwe locatie van de Melkweg en de Stadsschouwburg. Hier vindt onder andere het concert plaats van het Argentijnse tango-fusion orkest Electrico Ardor. Vanaf 22.00u is er een salon en show door het Argentijnse danspaar Sebastian Arce en Marianna Montes.

Maestros

Voor deze twaalfde editie zijn vier wereldberoemde maestros, oftewel dansparen, uit Argentinië uitgenodigd en drie dansparen die representatief zijn voor de ontwikkeling van de tango in Europa en de VS. Op prachtige locaties verzorgen zij optredens die zo kenmerkend zijn voor deze dans.

Workshops

Er worden tijdens het festival tevens verschillende workshops gegeven in het universiteitsgebouw Crea. Om hier aan deel te kunnen nemen, moet je van tevoren al reserveren.

Andere events

Andere events tijdens het festival is onder andere de unieke fototentoonstelling, gemaakt door Keith Widyolar, te zien in Hotel Arena. Dit is tevens de locatie voor het dagelijkse tango café. Bovendien kunnen gasten tegen een gereduceerde prijs in het hotel overnachten. De Duif mag ook niet overgeslagen worden, waar de hele nacht gedanst kan worden.


Foto door: lucenlucy.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...