Reisnieuws

Palmeilanden dreigen te zinken

Gepubliceerd: 12 dec 2009 1
Financieel gaat het al niet al te lekker in Dubai. Nu dient zich echter ook nog een ander probleem aan: de twee Palmeilanden, waar veel multimiljonairs een huis bezitten, dreigen te zinken.
Althans, dit zei de Nederlandse bodemonderzoeker Fugro afgelopen woensdag in de Belgische krant de Tijd. Volgens een rapport zinken de eilanden met ongeveer vijf millimeter per jaar. Als er geen maatregelen genomen worden, zal het nóg sneller gaan.

Paradepaardje

De Palmeilanden zijn het paradepaardje van Nakheel, de bouwdochter van het bijna failliete staatsbedrijf Dubai World. Het bedrijf kan het nieuws op dit moment absoluut niet gebruiken, aangezien het in de eerste helft van dit jaar zo'n 2,5 miljard verlies leed.

Verkopen

Omdat het niet lukte de villa's en de hotels op de kunstmatige eilanden te verkopen, stortte de omzet van Nakheel afgelopen jaar met tachtig procent in. De villa's op het eerste eiland zijn klaar, maar het tweede Palmeiland is nog leeg. De kans is groot dat als Nakheel failliet gaat, de villa's nooit zullen worden afgebouwd.

Twijfel

Nakheel betwijfelt echter de uitkomsten van het bodemonderzoek van Fugro.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.


deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Palmeilanden dreigen te zinken"

  • profile image comment

    nou als hij failliet gaat wil ik wel een vakantie villa voor 10,- euro :p

    Door merci1986 • geplaatst op 2009-12-15 14:45:32

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

De week van de Columbus-community in beeld

Iedere week verzamelen wij een aantal mooie kiekjes die door onze communityleden genomen zijn. Onze selectie bestaat deze week uit prachtige beelden van wildlife en we hebben een bijzonder straatbeeld voor je geselecteerd. Nieuwsgierig geworden naar de topfoto’s?

Iedere week verzamelen wij een aantal mooie kiekjes die door onze communityleden genomen zijn. Onze selectie bestaat deze week uit prachtige beelden v...

Geheimen van een topfotograaf. Wat wil jij weten?

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale foto maakt. En ze geeft antwoord op al jouw vragen. 

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale f...

Ontmoet Jan Franke onze man in het Midden-Oosten

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journalist en producent het échte verhaal over de Arabische wereld te vertellen. 

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journal...