Reisnieuws

Mysterieus Noors hemellicht

Gepubliceerd: 10 dec 2009 0
Of het nou een nieuw astronomisch fenomeen was of de lancering van een Russische raket, daar zijn de meningen over verdeeld. Een mysterieus spiraalvormig licht aan de hemel heeft gisterochtend duizenden Noren het hoofd op hol gebracht.
Ooggetuigen beschrijven de 'Noorse spiraal' als een helderblauw licht dat uit een berg leek te komen. Halverwege de lucht stopten de lichten opeens en begonnen in een spiraal naar beneden te dwarrelen.

Raket of UFO

De Noorse krant VG werd plat gebeld door verontruste ooggetuigen uit de regio Finnmark, die het vreemde lichtspel vooral bestempelden als een UFO. De krant schrijft dat het waarschijnlijk om een Russische raket gaat, alhoewel de Russische noordelijke vloot zegt niets af te weten van een lancering.

Mislukte lancering

Paal Brekke, adviseur van de Noorse ruimteorganisatie NTB, gelooft toch dat het een mislukte lancering vanaf een schip in de Bering Zee moet zijn geweest. Ondanks dat de Russen zeggen nergens van af te weten. 'Het ziet eruit als een vuurpijl zonder roertje', analyseert Brekke aan de hand van gemaakte videobeelden. 'Die zal ook in een spiraalbeweging naar de grond gaan.'

Spiraalvormen

Nick Pope, een vroegere UFO analist voor het Britse Ministerie van Defensie, verklaarde gisteren tegen de Britse krant The Sun, dat het een mysterieus verschijnsel is geweest. 'Mijn eerste gedachte was dat het een meteoor, of een vuurbal is of zelfs een oude satelliet die verbrandde in de dampkring, maar de blauwe spiraalvormen spreken dit tegen. Dit is echt bizar.'

Bekijk een filmpje en een reeks foto's van het verschijnsel in de video hieronder.Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Wegdromers: 10 droomplekken in Zuidoost-Azië

Als je voor het eerst naar Zuidoost-Azië reist, is de kans groot dat je er je leven lang verknocht aan raakt. Er valt steeds weer iets nieuws te ontdekken. Laat je daarom inspireren door onze community-leden, die je voor zijn gegaan.

Als je voor het eerst naar Zuidoost-Azië reist, is de kans groot dat je er je leven lang verknocht aan raakt. Er valt steeds weer iets nieuws te ontde...