Reisnieuws

Tokio verslaat culinair Parijs

Gepubliceerd: 03 dec 2009 0
Tokio is de nieuwe gastronomische hoofdstad van de wereld. Jean-Luc Naret is de directeur van de beroemde Michelin Guide en heeft meer restaurants in Tokio gewaardeerd met drie sterren dan in Parijs.
De laatste editie van de Michelin Guide is half november in de verkoop gegaan, met daarin het schokkende nieuws voor de Fransen. Het undercoverteam van Michelin heeft in totaal elf restaurants in Tokio gewaardeerd met drie sterren. Één meer dan in Parijs.

Drie sterren

Ook met het totaal aantal toegekende sterren overstijgt Tokio de Franse hoofdstad, in totaal kregen 197 restaurants 261 sterren. Michelin let daarbij op kwaliteit, evenwichtigheid en de prijsverhouding van de eetgelegenheid. Drie sterren betekent 'uitstekende keuken en het bezoeken waard'.

Kritiek

Toch waren niet alle koks in Japan blij met de komst van Michelin. De Japanners vragen zich vooral af hoe een buitenlander de unieke Japanse gerechten kan beoordelen. Vandaar dat Jean-Luc voor de Tokio 2010 editie alleen Japanse inspecteurs zal gebruiken.

Oneerlijk

Met de nieuwe tussenstand van de Michelinsterren wordt Parijs van de eerste plaats gestoten. 'Ik vrees dat de Franse douane me op zal wachten op het vliegveld', grapt Naret. 'Al moet ik zeggen dat het niet echt een eerlijke wedstrijd is. Tokio heeft 160.000 restaurants, terwijl Parijs er maar 60.000 heeft.'

Foto: kvrooij.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Topblog van de Week: een paradijselijke reis

'Ik zie in het donker een haai voorbij zwemmen. De pelikaan naast me ziet het ook. Even veert hij op, een visje is nooit te versmaden.' Nieuwsgierig hoe dit afloopt en over welk paradijs communitylid neretslok schrijft? Je leest het in zijn blog die verkozen is tot Topblog van de Week. 

'Ik zie in het donker een haai voorbij zwemmen. De pelikaan naast me ziet het ook. Even veert hij op, een visje is nooit te versmaden.' Nieuws...

Wegdromers voor lekkerbekjes

Vreemde gerechtjes proeven, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Onze Columbus communityleden hebben de smaak te pakken en weten eten op een bijzondere manier vast te leggen. 

Vreemde gerechtjes proeven, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Onze Columbus communityleden hebben de smaak te pakk...

Tsjernobyl op de radar

Al meer dan 30 jaar geleden sloeg in de kerncentrale bij Tsjernobyl het noodlot toe. Door de vijfdelige HBO-serie Chernobyl, die vanaf mei op Ziggo Movies & Series te zien is, wordt het Oekraïnse gebied de laatste tijd steeds populairder voor toeristen. Voor al deze media-aandacht waren wij al in Ts...

Al meer dan 30 jaar geleden sloeg in de kerncentrale bij Tsjernobyl het noodlot toe. Door de vijfdelige HBO-serie Chernobyl, die vanaf mei op Ziggo Mo...