Reisnieuws

Rome stopt sjoemelende taxi

Gepubliceerd: 02 dec 2009 0
Taxichauffeurs weten aardig wat geld te vangen door toeristen dubbele tarieven te vragen. Rome pakt de oplichtende taxi's aan en begint met een nieuw en eerlijk betaalsysteem.
Aan deze oplichtingspraktijken van Italiaanse taxichauffeurs, komt een einde met het nieuwe systeem waarbij toeristen online kunnen afrekenen nog voor ze vertrekken. 'We willen de publieke opvatting over onze taxichauffeurs veranderen', zegt de woordvoerder van 3570, het grootste taxibedrijf in Rome. 'De service zal ook worden doorgevoerd naar andere grote Italiaanse steden.'

Gesjoemel

Taxibedrijf 3570 is het gesjoemel van de chauffeurs zat. Toeristen betalen vaak het dubbele voor een ritje, terwijl de lokale bevolking geen taxi te pakken krijgt. De chauffeurs zouden niet genoeg geld verdienen aan de eigen bevolking, omdat zij de normale tarieven kennen.

Eigen taal

Via het online systeem kunnen toeristen naast het eerlijke tarief te betalen, ook een taxichauffeur aanvragen die Engels, Frans, Spaans of Duits spreekt. Een andere mogelijkheid om te betalen is via de mobiele telefoon per SMS bericht.

Campagne

Het nieuwe systeem sluit aan op een campagne die Rome zojuist is gestart; 'Rome houdt van toeristen'. Door middel van de slogan 'Be smart, don't try to be clever', hoopt de stad duidelijk te maken aan de hoteliers, taxichauffeurs en de winkeleigenaren dat eerlijkheid en vriendelijkheid toch echt het langste duurt en de stad ten goede komt.

Foto: kvrooij.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

De week van de Columbus-community in beeld

Iedere week verzamelen wij een aantal mooie kiekjes die door onze communityleden genomen zijn. Onze selectie bestaat deze week uit prachtige beelden van wildlife en we hebben een bijzonder straatbeeld voor je geselecteerd. Nieuwsgierig geworden naar de topfoto’s?

Iedere week verzamelen wij een aantal mooie kiekjes die door onze communityleden genomen zijn. Onze selectie bestaat deze week uit prachtige beelden v...

Geheimen van een topfotograaf. Wat wil jij weten?

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale foto maakt. En ze geeft antwoord op al jouw vragen. 

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale f...

Ontmoet Jan Franke onze man in het Midden-Oosten

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journalist en producent het échte verhaal over de Arabische wereld te vertellen. 

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journal...