Reisnieuws

Venetië staat blanker dan ooit

Gepubliceerd: 01 dec 2009 0
Dat Venetië vaak met wateroverlast kampt, is bekend. Maar gisteren voelde de Italiaanse stad wel erg veel nattigheid.
Door: Luc Bierman
Het water reikte 156 centimeter boven het normale niveau. Op het wereldberoemde Piazza San Marco stond het water in de middag bijna één meter hoog. De burgemeester deed een oproep aan de inwoners van de Italiaanse grachtenstad om binnen te blijven. Met sirenes en luidsprekers werd iedereen op de hoogte gesteld.

Al enkele eeuwen wordt er een technische oplossing gezocht voor het waterprobleem. In 2003 werd begonnen met het project MOSE, een systeem van beweegbare afsluitingen die Venetië moet beschermen tegen grote hoeveelheden water uit de Adriatische Zee. De waterkering moet in 2011 klaar zijn.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Ontmoet Jan Franke onze man in het Midden-Oosten

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journalist en producent het échte verhaal over de Arabische wereld te vertellen. 

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journal...

Maximaal genieten van mini Amsterdam

Over buiten de gebaande paden gesproken. Fotograaf Jasper Léonard laat je Amsterdam vanuit een hele andere invalshoek zien. Letterlijk, want hij wringt zich in allerlei bochten om Amsterdam tot Madurodamachtige dimensies te reduceren. Kijk je mee?

Over buiten de gebaande paden gesproken. Fotograaf Jasper Léonard laat je Amsterdam vanuit een hele andere invalshoek zien. Letterlijk, want hij wring...