Reisnieuws

Venetië staat blanker dan ooit

Gepubliceerd: 01 dec 2009 0
Dat Venetië vaak met wateroverlast kampt, is bekend. Maar gisteren voelde de Italiaanse stad wel erg veel nattigheid.
Door: Luc Bierman
Het water reikte 156 centimeter boven het normale niveau. Op het wereldberoemde Piazza San Marco stond het water in de middag bijna één meter hoog. De burgemeester deed een oproep aan de inwoners van de Italiaanse grachtenstad om binnen te blijven. Met sirenes en luidsprekers werd iedereen op de hoogte gesteld.

Al enkele eeuwen wordt er een technische oplossing gezocht voor het waterprobleem. In 2003 werd begonnen met het project MOSE, een systeem van beweegbare afsluitingen die Venetië moet beschermen tegen grote hoeveelheden water uit de Adriatische Zee. De waterkering moet in 2011 klaar zijn.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

4x Europese winterportgebieden weg van de massa

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog echt voor jezelf.

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog...