Reisnieuws

Bavianen terroriseren toeristen

Gepubliceerd: 28 nov 2009 1
Een nieuw soort crimineel is in opkomst. In de buitenwijken van Kaapstad, hebben toeristen steeds meer last van stelende bavianen. Afgelopen woensdag haalde een troep bavianen een viertal auto’s leeg.
De bavianen in de Zuid-Afrikaanse stad hebben de handigheid om autodeuren te openen, waardoor ze zonder problemen de voertuigen kunnen doorzoeken op lekkernijen. Met tientallen tegelijk rukken de apen op om te gaan plunderen en zijn hierdoor een nieuw gevaar voor toeristen.

Wereldkampioenschappen

Kaapstad is een populaire bestemming voor toeristen, daarom maken de plaatselijke autoriteiten zich erg druk om de bavianen. Met het oog op de wereldkampioenschappen voetbal in de zomer van 2010 is de aandacht voor de criminaliteit en onveiligheid in Zuid-Afrika al erg groot. De criminele bavianen dragen niet op een positieve manier bij aan het imago van Zuid-Afrika.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Bavianen terroriseren toeristen"

  • profile image comment

    Handig om te weten, hoop dat ze onze auto met rust laten! Deuren op slot dus.

    Door Annemieke50 • geplaatst op 2009-12-27 12:07:43

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

4x Europese winterportgebieden weg van de massa

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog echt voor jezelf.

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog...