Reisnieuws

Tussenstop om verstopte wc

Gepubliceerd: 26 nov 2009 0
Cathay Pacific heeft het helemaal gehad met de kleine afvoerbuizen in de toiletten van haar vliegtuigen. In de laatste twee weken heeft de vliegmaatschappij drie keer ernstige vertraging opgelopen door een verstopt toilet aan boord.
De Airbus A330 van de Hong Kongse vliegmaatschappij heeft afgelopen week een extra landing in moeten zetten, omdat alle tien de wc's aan boord verstopt waren geraakt. De 278 passagiers konden nergens meer hun behoefte doen, dus zat er niets anders op dan te landen. Door de extra stop liep de vlucht een vertraging op van achttien uur.

Minder passagiers

Bij de andere twee vluchten werd de verstopping al ontdekt voordat het vliegtuig vertrok. Slechts de helft van de wc's werkte, waardoor het grondpersoneel besloot om minder passagiers op de vlucht toe te laten.

Kledingstukken

De exacte reden voor de verstoppingen blijft een raadsel. Volgens Carolyn Leung, woordvoerder van Cathay, ligt de schuld gedeeltelijk bij de passagier zelf. 'Je zou schrikken als je wist wat we allemaal tegenkomen in de afvoerbuizen. Niet alleen washandjes, maar ook medicijnflesjes, sokken, kledingstukken en zelfs knuffeldieren.'

Grotere afvoer

Cathay heeft om uitleg gevraagd bij de engineers van de Airbus A330 en de A340, die beiden met verstoppingen te maken hebben. Om dergelijke overlast in de toekomst te voorkomen, worden de afvoerpijpen vervangen voor een grotere maat en wordt het schoonmaaksysteem aangepast.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Door: Roselinde
Een bezoek aan Komodo NP wordt véél duurder

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

4x Europese winterportgebieden weg van de massa

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog echt voor jezelf.

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog...