Reisnieuws

'Jetman' belandt in zee

Gepubliceerd: 26 nov 2009 0
In Marokko waanden ze zich even in een tekenfilm, toen Yves Rossy met zijn jet-pack een poging waagde om als eerste man van Afrika naar Europa te vliegen. Helaas is deze poging jammerlijk mislukt.
De Zwitserse piloot Rossy wilde van Marokko naar Spanje vliegen met een jetpack op zijn rug op een hoogte van bijna twee kilometer met een snelheid van 290 km per uur. Een vliegtuig bracht hem op de juiste hoogte, van waaruit hij de diepte in sprong en slechts vertrouwde op zijn eigen ontworpen vleugels.

Atlantische Oceaan

Na veertien minuten door de lucht te hebben gevlogen, belandde de piloot in de Atlantische Oceaan. Een reddingshelikopter heeft hem meteen opgepikt en in veiligheid gebracht. Rossy, die ook wel 'Jetman' wordt genoemd, zegt in een verklaring dat hij snelheid verloor toen hij een grote wolk wilde omzeilen.

Tweede poging

De Jetman heeft al wel een paar successen op zijn naam staan. Zo is hij het Het Kanaal overgevlogen, van Calais naar Dover, maar een intercontinentale vlucht ontbreekt nog op zijn naam. Rossy's team heeft gezegd dat ze nog een poging zullen wagen om de vlucht alsnog succesvol af te leggen.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

De week van de Columbus-community in beeld

Iedere week verzamelen wij een aantal mooie kiekjes die door onze communityleden genomen zijn. Onze selectie bestaat deze week uit prachtige beelden van wildlife en we hebben een bijzonder straatbeeld voor je geselecteerd. Nieuwsgierig geworden naar de topfoto’s?

Iedere week verzamelen wij een aantal mooie kiekjes die door onze communityleden genomen zijn. Onze selectie bestaat deze week uit prachtige beelden v...

Geheimen van een topfotograaf. Wat wil jij weten?

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale foto maakt. En ze geeft antwoord op al jouw vragen. 

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale f...

Ontmoet Jan Franke onze man in het Midden-Oosten

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journalist en producent het échte verhaal over de Arabische wereld te vertellen. 

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journal...