Reisnieuws

Privéjet voor Jan en alleman

Gepubliceerd: 25 nov 2009 3
Altijd ervan gedroomd om met een privévliegtuig te reizen, maar nog steeds niet de staatsloterij gewonnen? JetHopper schiet je te hulp.
Door: Luc Bierman
De service, een idee van het Belgische Aviation Factory, biedt vluchten per privéjet voor een schappelijk tarief aan. In sommige gevallen is de prijs zelfs gelijk aan lijnvluchten.

JetHopper

JetHopper biedt vluchten aan van een honderdtal Europese privéluchtvaartmaatschappijen. Vaak vliegen hun jets zonder passagiers heen of terug naar een bepaalde bestemming. JetHopper stelt deze stoelen online beschikbaar voor een vijfde van de reguliere prijs. Het gaat om Europese vluchten (enkele reis) die de komende twee weken vertrekken. Een gemiddelde vlucht kost rond de tienduizend euro. ‘Wanneer het vliegtuig bijvoorbeeld plaats biedt aan acht passagiers, betaal je dus eigenlijk maar 250 euro per persoon’, aldus Aviation Factory. Een win-winsituatie voor zowel passagiers als de privéjetbedrijfjes in kwestie.

Vip-terminal

Er is wel één kanttekening: wie een vlucht reserveert, boekt meteen het hele vliegtuig. Zorg dus dat je genoeg mensen hebt om de kosten te beperken. Een vlucht is overigens inclusief catering en het gebruik van de vip-terminal, waardoor je maar een kwartier voor vertrek op de luchthaven moet zijn.


Wil je ook een keer een tripje maken met een privéjet, kijk dan eens op hun site.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

3 reactie(s) bij "Privéjet voor Jan en alleman"

 • profile image comment

  Inderdaad is het onderstaande het geval. De vluchten worden inderdaad tegen één vijfde deel van de reguliere prijs aangeboden. De reguliere prijs is 10.000 euro, dus de Aviation Factory biedt de reis aan voor 2.000 euro. Twee duizend euro gedeeld door acht is 250 euro. Misschien had het iets duidelijker in het stuk naar voren moeten komen.

  Door LucBierman • geplaatst op 2009-12-04 09:22:23
 • profile image comment

  rekensom is correct, alleen had het duidelijker uitgelegd kunnen worden: 8x250=2000 2000 is 1/5 van de in dit voorbeeld genoemde gemiddelde vluchtprijs van 10.000euro.

  Door RVS • geplaatst op 2009-12-02 15:10:59
 • profile image comment

  8 x € 250,- is volgens mij maar € 2000,- het zal dus € 1250,- moeten kosten per passagier

  Door pacrood • geplaatst op 2009-12-02 09:49:23

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...