Reisnieuws

Chinese Muur verwoest

Gepubliceerd: 11 nov 2009 0
In China is in Binnen-Mongolië een deel van de Chinese Muur vernield. Mijnbedrijf Hohhot Kekao Mining was bezig met een zoektocht naar goud en zou daarmee delen van de Chinese Muur hebben aangetast.
De autoriteiten ontdekten de vernielingen al in september en hebben verscheidene pogingen gedaan om het bedrijf te verzoeken te werkzaamheden te stoppen. Dat gebeurde niet. Inmiddels hebben de autoriteiten een onderzoek ingesteld. Dit berichtte het Chinese staatspersbureau Xinhua woensdag.

Beschadiging Chinese Muur

Werknemers van het mijnbedrijf hebben gaten geboord in de Grote Muur. Hierbij is honderd meter van de oude verdedigingswal onherstelbaar beschadigd. Dat stelt het Hoofd van Cultuur in de noordelijke autonome regio. Het deel wat getroffen is werd gebouwd tijdens de Qin-dynastie, 221-206 voor Christus. Deze muur is hier veel lager dan in de buurt van Peking. Dit deel wordt ook nauwelijks bezocht door toeristen.

Boete

De onherstelbare beschadiging van de Chinese Muur zal het bedrijf nog lang heugen. Want er staat in China tot omgerekend € 50.000 boete of maximaal tien jaar celstraf voor het beschadigen van een monument dat op de Werelderfgoedlijst van VN-cultuurfonds Unesco staat.

Bedreiging

De Chinese muur is in totaal zo'n 6300 kilometer lang. De laatste jaren wordt de muur bedreigd door onder meer mijnbouw en wegenbouw.


Foto door:-iris-.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...