Reisnieuws

Wintersportgewonden voorspeld

Gepubliceerd: 11 nov 2009 0
Een Oostenrijkse dokter denkt nu al te weten hoeveel ongevallen we dit jaar in de Oostenrijkse sneeuw kunnen verwachten.
Door: Luc Bierman
Het hoofd van de Kuratorium für Verfkehrssicherheit, Anton Dunzendorfer, heeft uitgerekend dat er jaarlijks zo’n 9 a 10 miljoen wintersporters zich op de Oostenrijkse pistes begeven.

Pistes

De mensen op de pistes gaan samen in totaal ongeveer 600 miljoen keer naar boven met de skiliften, waarna ze daarna op skilatten of een snowboards weer afdalen.

Schatting

Uit ervaring kan de dokter met deze getallen de schatting maken dat er rond de 56.000 mensen dermate gewond zullen raken op de besneeuwde berghellingen, dat ze naar het ziekenhuis moeten.
Dat is een lager aantal dan vorig jaar, toen het aantal wintersportongelukken op 58.100 uitkwam.

Overmoed

De meeste ongelukken gebeuren door een te hoge snelheid of overmoed. De arts adviseert dan ook om het - zeker in het begin - rustig aan te doen.

Alert

Dus wil je liever niet met een gipsvlucht je vakantie onderbreken, dan is het raadzaam om zeker op de Oostenrijkse pistes zeer alert te zijn. Niet alleen in Oostenrijk, ook in de andere skigebieden natuurlijk. De artsen aldaar hebben tot dusverre nog geen uitspraken gedaan over de verwachte wintersportslachtoffers.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...