Reisnieuws

TV: Into the pride

Gepubliceerd: 29 nov 2009 0
Dave Salmoni, zoöloog en expert op het gebied van katachtigen, vertrekt voor zes maanden naar Namibië om daar samen te leven met een troep leeuwen in het Erindi Game Reservaat.
Zijn passie voor katachtigen is echter niet het enige dat hem hiertoe beweegt.

Agressieve leeuwen

Het betreft namelijk een groep agressieve leeuwen, die afgemaakt worden als ze niet snel om leren gaan met mensen.

Trainen

Dave wil deze dieren gaan trainen en zet daarmee zijn eigen leven op het spel om dat van de leeuwen te redden.

Voor de leeuwen geworpen

Zes maanden lang leeft Dave tussen de leeuwen en probeert hij hun vertrouwen te winnen. Zelfs voor de leeuwenkenner is dit een enorme opgave.

Vertrouwen

Als de mannelijke leider van de groep leeuwen, Brutus, hem inmiddels vertrouwt, krijgt Dave te maken met Cleopatra. Zij is cruciaal in het opvoedingsproject, vanwege haar grote invloed op de jonge welpjes.

Ultieme uitdaging

Het project is zowel een ultieme uitdaging binnen zijn vakgebied als het meest gevaarlijke project. De leeuwen staan namelijk bekend om hun agressieve gedrag naar mensen en ze hebben al verschillende veestapels verslonden.

Enige manier

Toch is samenleven met deze dieren volgens Dave de enige manier om ze aan mensen te laten wennen en dus hun leven te redden.

Uitzending

Into the pride, vanaf 1 december elke dinsdag om 21:00 uur op Animal Planet.

Bekijk hier een promo filmpjeVolg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers voor ontdekkingsreizigers

Bij ontdekkingsreizen ligt de nadruk op beleven. Je wilt iets ontdekken wat je nog niet eerder hebt gezien of hebt meegemaakt. Of dit nu in een tropisch regenwoud is, op Antartica of in het bos bij jou in de buurt, ontdekken kun je overal. Onze communityleden weten hun avonturen goed vast te leggen....

Bij ontdekkingsreizen ligt de nadruk op beleven. Je wilt iets ontdekken wat je nog niet eerder hebt gezien of hebt meegemaakt. Of dit nu in een tropis...

In the picture: Topfoto van de Dag

Wekelijks uploaden de Columbus Travel Communityleden hun mooiste beelden waar wij erg blij mee zijn. Deze Topfoto van de Dag is genomen door communitylid ontheroadagain in het Krugerpark in Zuid-Afrika. 

Wekelijks uploaden de Columbus Travel Communityleden hun mooiste beelden waar wij erg blij mee zijn. Deze Topfoto van de Dag is genomen door community...

In the picture: Topfoto van de Dag

De Columbus Travel Communityliden uploaden dagelijks de mooiste beelden. Vandaag zetten wij communitylid kuifje2foto even in het zonnetje. Zijn Topfoto van de Dag is gemaakt in South Georgia. Wij delen dit dromerige beeld natuurlijk graag met jullie.

De Columbus Travel Communityliden uploaden dagelijks de mooiste beelden. Vandaag zetten wij communitylid kuifje2foto even in het zonnetje. Zijn Topfot...