Reisnieuws

TV: Into the pride

Gepubliceerd: 29 nov 2009 0
Dave Salmoni, zoöloog en expert op het gebied van katachtigen, vertrekt voor zes maanden naar Namibië om daar samen te leven met een troep leeuwen in het Erindi Game Reservaat.
Zijn passie voor katachtigen is echter niet het enige dat hem hiertoe beweegt.

Agressieve leeuwen

Het betreft namelijk een groep agressieve leeuwen, die afgemaakt worden als ze niet snel om leren gaan met mensen.

Trainen

Dave wil deze dieren gaan trainen en zet daarmee zijn eigen leven op het spel om dat van de leeuwen te redden.

Voor de leeuwen geworpen

Zes maanden lang leeft Dave tussen de leeuwen en probeert hij hun vertrouwen te winnen. Zelfs voor de leeuwenkenner is dit een enorme opgave.

Vertrouwen

Als de mannelijke leider van de groep leeuwen, Brutus, hem inmiddels vertrouwt, krijgt Dave te maken met Cleopatra. Zij is cruciaal in het opvoedingsproject, vanwege haar grote invloed op de jonge welpjes.

Ultieme uitdaging

Het project is zowel een ultieme uitdaging binnen zijn vakgebied als het meest gevaarlijke project. De leeuwen staan namelijk bekend om hun agressieve gedrag naar mensen en ze hebben al verschillende veestapels verslonden.

Enige manier

Toch is samenleven met deze dieren volgens Dave de enige manier om ze aan mensen te laten wennen en dus hun leven te redden.

Uitzending

Into the pride, vanaf 1 december elke dinsdag om 21:00 uur op Animal Planet.

Bekijk hier een promo filmpjeVolg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Door: Roselinde
Een bezoek aan Komodo NP wordt véél duurder

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?