Reisnieuws

TV: Somali Pirate Takedown

Gepubliceerd: 06 nov 2009 0
Zondag 8 november zendt Discovery een documentaire uit over de reddingsactie van het gekaapte vrachtschip Maersk Alabama bij de kust van Somalië.
Begin 2009 werd de wereld opgeschrikt, omdat er verschillende kapingen van vrachtschepen plaatsvonden voor de kust van Somalië.

Losgeld

In veel gevallen werden de schepen pas vrijgelaten nadat er miljoenen dollars aan losgeld waren betaald.

Maersk Alabama

Het Amerikaanse schip de Maersk Alabama was een ander geval. Dit schip werd op acht april 2009 gekaapt door Somalische piraten, maar de bemanningsleden heroverden het schip.

Kapitein

Ze konden echter niet voorkomen dat hun kapitein als gijzelaar werd meegenomen door de Afrikaanse kapers.

Amerikaanse marine

De toegeschoten Amerikaanse marine wist na een indrukwekkende reddingsactie de kapitein uiteindelijk na enkele dagen te bevrijden.

Documentaire

In de documentaire vertelt Discovery het ware verhaal van de kaping en de spectaculaire reddingsactie. Aan de hand van nooit eerder vertoond beeldmateriaal en nooit eerder vertoonde gesprekken met betrokkenen maakt de documentaire een duidelijke reconstructie van de gebeurtenissen van afgelopen voorjaar.

Uitzending

Somali Pirate Takedown – The Real Story, zondag 8 november om 20:10 te zien op Discovery World.


Bekijk hier de promo van de aflevering

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Ontmoet Jan Franke onze man in het Midden-Oosten

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journalist en producent het échte verhaal over de Arabische wereld te vertellen. 

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journal...

Maximaal genieten van mini Amsterdam

Over buiten de gebaande paden gesproken. Fotograaf Jasper Léonard laat je Amsterdam vanuit een hele andere invalshoek zien. Letterlijk, want hij wringt zich in allerlei bochten om Amsterdam tot Madurodamachtige dimensies te reduceren. Kijk je mee?

Over buiten de gebaande paden gesproken. Fotograaf Jasper Léonard laat je Amsterdam vanuit een hele andere invalshoek zien. Letterlijk, want hij wring...