Reisnieuws

TV: Somali Pirate Takedown

Gepubliceerd: 06 nov 2009 0
Zondag 8 november zendt Discovery een documentaire uit over de reddingsactie van het gekaapte vrachtschip Maersk Alabama bij de kust van Somalië.
Begin 2009 werd de wereld opgeschrikt, omdat er verschillende kapingen van vrachtschepen plaatsvonden voor de kust van Somalië.

Losgeld

In veel gevallen werden de schepen pas vrijgelaten nadat er miljoenen dollars aan losgeld waren betaald.

Maersk Alabama

Het Amerikaanse schip de Maersk Alabama was een ander geval. Dit schip werd op acht april 2009 gekaapt door Somalische piraten, maar de bemanningsleden heroverden het schip.

Kapitein

Ze konden echter niet voorkomen dat hun kapitein als gijzelaar werd meegenomen door de Afrikaanse kapers.

Amerikaanse marine

De toegeschoten Amerikaanse marine wist na een indrukwekkende reddingsactie de kapitein uiteindelijk na enkele dagen te bevrijden.

Documentaire

In de documentaire vertelt Discovery het ware verhaal van de kaping en de spectaculaire reddingsactie. Aan de hand van nooit eerder vertoond beeldmateriaal en nooit eerder vertoonde gesprekken met betrokkenen maakt de documentaire een duidelijke reconstructie van de gebeurtenissen van afgelopen voorjaar.

Uitzending

Somali Pirate Takedown – The Real Story, zondag 8 november om 20:10 te zien op Discovery World.


Bekijk hier de promo van de aflevering

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Door: Roselinde
Een bezoek aan Komodo NP wordt véél duurder

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

4x Europese winterportgebieden weg van de massa

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog echt voor jezelf.

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog...