Reisnieuws

Spot het Noorderlicht

Gepubliceerd: 01 nov 2009 0
Een natuurverschijnsel dat iedereen een keer gezien moet hebben. Het Noorderlicht kleurenschouwspel in Finland is nu wel op vijf hele bijzondere manieren te aanschouwen. Voor ieder wat wils.
Het Finse woord voor dit kleurenschouwspel is 'revontulet', dat zich vertaalt als 'vossenvuur'. Het schouwspel is vernoemd naar één van de vele mythes om het verschijnsel te verklaren: men geloofde dat de opzwiepende staart van een vos sneeuwvlokken deed opdwarrelen en zo het lichtspel creëerde.

Noordelijk

Het poollicht wordt in Noord-Finland tot 200 keer per jaar waargenomen. Dat vindt plaats tussen september en maart, waarbij september en maart de beste maanden zijn. Hoe noordelijker je reist, hoe groter de kans is om de kleurenpracht te zien. In plaatsen als Kilpisjarvi en Utsjoki worden de auroras soms wel drie van iedere vier nachten waargenomen.

Hot tubs

Al zwetend genieten van het poollicht? Dat kan vanuit je eigen verwarmde hot tub in de buitenlucht. Hotel Ruka Village is een nieuw hotel in het centrum van de populaire wintersportplaats Ruka, net onder de poolcirkel. Het hotel biedt grote appartementen met privé sauna en hot tubs in de buitenlucht. Terwijl je aan je drankje nipt, kun je genieten van het badderen met uitzicht op de sterrenhemel.

Sneeuwsauna

Finland heeft meerdere hotels die van ijs zijn gemaakt. Arctic Snow Hotel nabij Rovaniemi is daar één van. Je slaapt in een heuse hotelkamer die volledig van ijs is gemaakt. Comfortabele en warme slaapzakken zorgen ervoor dat gasten het niet koud krijgen in de kamer waar de temperatuur schommelt tussen de 0 en -5 graden. Om het nog gekker te maken, hebben ze een sauna bedacht die helemaal uit sneeuw is opgebouwd. Er zijn ookhot tubs van waaruit je de lucht kunt aanschouwen.

Glazen iglo's

Altijd al nieuwsgierig geweest naar iglo's? Je krijgt de kans ze te aanschouwen én bewonen in Aurora Safaris bezorgen je een aparte ervaring. Je tuurt heerlijk, onder het genot van een warm drankje, naar de hemel. Deze tochten worden onder meer georganiseerd in Kemi.

Poollicht waarschuwingssysteem

Veel hotels zijn goed uitgerust om de nachtelijke lichtshows te observeren. Dan is het alleen nog taak wakker te blijven. HetGPS-arrangement duurt in totaal 3 dagen en kost 275 euro per persoon (onder begeleiding van 2 personen).

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.